reklame for Sheiken Bowling
Menu
Sveinung Rotevatn fra Venstre mener det er riktig av regjeringen å behandle covid-19 på lik linje som andre sykdommer. Foto: Torstein Bøe / NTB

Rotevatn håper på fulle dansegulv og full omsetning på landets utesteder i kveld

Opposisjonen på Stortinget kaller det en gledens dag etter at regjeringen lettet på koronatiltakene. Men trekker frem at det er viktig å huske sårbare grupper.

Av NTB | 12.02.2022 17:14:28

Arbeidsliv: – I dag gleder vi oss over at alle bedrifter og folk kan få sin fulle frihet tilbake, og til at vi nå endelig kan puste lettet ut etter en krevende vinter. Jeg håper vi ser fulle dansegulv og full omsetning på landets utesteder i kveld, sier stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn i Venstre.

Lørdag formiddag ble det klart at regjeringen skroter nesten alle koronatiltak. Det innebærer blant annet at påbudet om å holde en meters avstand, bruke munnbind og isolasjon ved smitte, fjernes.

– Nå må vi behandle korona som en vanlig sesonginfluensa, og det er vi heldigvis på god vei til å gjøre i dag, sier Rotevatn.

Høyres helsepolitiske talsperson og leder av helsekomiteen på Stortinget, Tone Wilhelmsen Trøen, sier også det er gledelig å kunne returnere til en normal hverdag.

– Det betyr mye for barn og unge, kultur- og servicebransjen, reiseliv, næringsliv – og oss alle. Samtidig vet vi hvor uforutsigbar pandemien er. Derfor må vi huske at det fortsatt er behov for å beskytte sårbare grupper i samfunnet og at vi følger råd om å være hjemme ved sykdom., sier Trøen.

Helsepolitisk talsperson i Frp, Bård Hoksrud, håper folk feirer og nyter friheten, men også han trekker fram behovet for særlig å ivareta sårbare grupper nå som koronakravene er borte.

– De må hver og en av oss vise hensyn til. Samtidig er det viktig at det offentlige legger til rette for at disse ivaretas på en trygg og god måte, sier Hoksrud.

(©NTB)

Flere nyheter: