Menu
Erik Røste er overrasket over Michel Vions uttalelser om at russere kan gjøre comeback i FIS-renn denne vinteren. Foto: Annika Byrde / NTB

Røste stiller seg uforstående til Vions Russland-uttalelse

FIS-styremedlem Erik Røste, er overrasket over FIS-topp Michel Vions uttalelser om Russland-retur i vinter.

Av NTB | 22.09.2022 12:10:47

Sport: – I øyeblikket er det regler og straffer mot Russland og Belarus. Det ser ut som Thomas Bach (IOC-president) begynner å tenke og har hatt møter med de internasjonale forbundene og mer eller mindre begynner å åpne dørene igjen. Sporten bør være uavhengig av politikken, sa Vion på konferansen Forum Nordicum i Planica i Slovenia, ifølge Bild, gjengitt av VG.

Vion er generalsekretær i Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS). Forum Nordicum er et årlig seminar for europeiske skijournalister.

– Dette er ukjent for meg. I styremøtet i juli ble utestengelsen konfirmert. Det er slik jeg vurderer det, ikke noe som har endret seg etter det. Putin sin tale i går ga ikke noe håp om en snarlig slutt på det brutale angrepet på Ukraina og det ukrainske folk. Nytt styremøte i slutten av oktober, skriver Røste i en SMS til NTB.

Russiske og belarusiske utøvere har stort sett vært utestengt fra all internasjonal idrett siden Russlands invasjon av Ukraina i februar.

– Det vil ta noen uker eller måneder. Vi snakker ikke om å ha konkurranser i Russland, men deltakelse i FIS-arrangementer og verdenscup, sa Vion.

Skipresident Tove Moe Dyrhaug er på lik linje med Røste.

– Dette er ukjent for oss, og jeg regner med å få mer informasjon fra FIS. Jeg kan ikke se at situasjonen har endret seg etter beslutningen om å nekte russisk deltakelse, skriver Dyrhaug i en SMS til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: