Menu
Skipresident Erik Røste krever at FIS tar en rask avgjørelse rundt Situasjonen med verdenscupavslutningen i langrenn som etter planen skal gå i Russland. Foto: Terje Pedersen / NTB

Røste krever rask Russland-avgjørelse fra FIS: – Veldig problematisk

Skipresident Erik Røste har tatt initiativ mot FIS, og mener at kommende verdenscupkonkurranser må flyttes bort fra Russland etter angrepet på Ukraina.

Av NTB | 24.02.2022 11:20:10

Krig og konflikter: Natt til torsdag norsk tid gikk russiske styrker inn i Ukraina, og ifølge flere internasjonale medier kunne man flere steder i Ukraina høre bomber.

BBC meldte om eksplosjoner i Ukrainas nest største by Kharkiv, i Odesa og i det nordøstlige Ukraina, mens AFP meldte om eksplosjoner og skyting i Mariupol ved Azovhavet i nærheten av frontlinjen i Øst-Ukraina.

Nå har Røste bedt Det internasjonale skiforbundet (FIS) ta en vurdering rundt gjennomføringen av verdenscupavslutningen i langrenn i russiske Tjumen fra 18. til 20. mars. Hoppkvinnene skal samme helg ha verdenscuprenn i Nizjinj Tagil, før sesongen avsluttes i Tsjaikovskij helgen etter.

– Det har skjedd veldig raskt, og det er jo en dramatisk utvikling i natt. Jeg sendte derfor mail til FIS i dag tidlig hvor jeg har bedt om at det må tas en rask avgjørelse, sier Røste til NTB.

– Nå har de gått til angrep. Nå har Russland invadert Ukraina. Da er vi over i en helt ny situasjon, fortsetter han.

– Slik situasjonen er nå, mener jeg personlig at det ikke er riktig å arrangere verdenscup i Russland, sier han.

Når det gjelder sikkerheten for norske utøvere, henviser skipresidenten til UDs reiseråd.

– Sikkerheten til våre utøvere er det aller viktigste, men dette handler også om noe større. Da kan ikke idretten være nøytral, sier Røste og legger til:

– Dette må avklares raskt.

– Når det gjelder Norge så fikk vi en henvendelse for et par uker siden om det ville være aktuelt å ha arrangere her. Vi har ikke hørt noe mer fra FIS etter det, sier skipresidenten og legger til:

– Vi har en veldig hektisk mars med ikke mindre enn 18 verdenscuprenn. Vår kalender er veldig full.

Det skal arrangeres Raw Air-turnering i hopp for menn og kvinner i Norge i neste måned. I tillegg er det langrennsverdenscup i Drammen og i Holmenkollen. Alpinistene skal videre kjempe om verdenscuppoeng i Kvitfjell, mens kombinertløperne også skal til Holmenkollen.

Røste, som også har et verv i FIS som styremedlem, sier at situasjonen er krevende.

På spørsmål om Norge kan være aktuell som ny arrangør for noen av de kommende verdenscupkonkurransene, avslører Røste at de har fått en forespørsel.

(©NTB)