Menu
Rosneft-sjef Igor Setsjin (t.h.) og den russiske ministeren Maksim Resjetnikov før et møte med president Vladimir Putin i Moskva i slutten av januar. Foto: Maksim Sjemetov / Pool / AP / NTB scanpix

Rosneft håper russiske oljefelt skal skape 100.000 arbeidsplasser

Oljeutvinning i den arktiske delen av Sibir kan skape 100.000 arbeidsplasser, tror den russiske oljegiganten Rosneft.

Av NTB | 11.02.2020 21:31:08

Økonomi og næringsliv: Selskapets toppsjef Igor Setsjin beskrev de omfattende planene under et møte med presidenten Vladimir Putin i Moskva tirsdag.

Prosjektet har fått navnet Vostok Oil og omfatter utvinning fra flere felt i området ved Tajmyr-halvøya nord i Sibir. Til sammen skal det være snakk om oljereserver tilsvarende 5 milliarder tonn råolje. Setsjin hevder oljeprosjektet vil bli det største i verden.

For å utvinne oljen, må det bygges 8.000 kilometer med rørledninger. Prosjektet antas å få en samlet prislapp på 10.000 milliarder rubler – eller 1.470 milliarder kroner.

– Fullføring av dette prosjektet vil øke landets bruttonasjonalprodukt med 2 prosent per år, anslår Setsjin.

Bygging av to nye flyplasser, 15 småbyer eller befolkningssentre og én havn er under planlegging. Rosneft tror det til sammen kan bli skapt 100.000 nye arbeidsplasser.

Miljøvernere har protestert mot planene om mer oljeutvinning i den russiske delen av Arktis. Rosneft fikk i fjor likevel tillatelse til å utnytte ressursene i ett av de store feltene i Nord-Sibir.

(©NTB)

Flere nyheter: