Menu
Kjetil Rekdal og Rosenborg har ingen planer om å stå æresvakt når de spiller borte mot Molde kommende søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Rosenborg vil ikke stå æresvakt for Molde: – De prøver å påføre oss en ydmykelse

Rosenborg Ballklub skriver på sine hjemmesider mandag ettermiddag at de ikke har noen planer om å stå æresvakt for Molde når lagene møtes søndag.

Av NTB | 17.10.2022 15:41:10

Sport: – Æresvakt er ment som en handling av respekt for den nybakte seriemesteren. Vi opplever at Molde er mer opptatt av å påføre Rosenborg ydmykelse, enn å få fortjent respekt. Det kommer vi ikke under noen omstendighet til å bli med på, skriver klubben.

De blåkledde romsdalingene sikret søndag seriemesterskapet da de slo Lillestrøm 1-0 på bortebane. I kjølvannet av jubelscenene sa Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem til Discovery at han gledet seg til Rosenborg skulle stå æresvakt kommende søndag.

Nå kan det imidlertid se ut som trønderne ikke har noen planer om å gjennomføre det.

– Rosenborg gratulerer Moldes spillere, trenere, ledelse og supportere med et fortjent seriemesterskap. Vi gleder oss til en herlig fight på banen søndag kveld, skriver klubben videre.

– Hvis de tror at dette har med ydmykelse å gjøre, så har det ikke det. Da har de misforstått helt. Alle som følger med vet at det er en god og sunn rivalisering mellom de to klubbene som sammen med Bodø/Glimt har vunnet mest de siste årene, understreker Stavrum til avisen.

– Det med æresvakt er en tradisjon vi synes er fin og ikke noe vi gjør for å ydmyke noen, legger han til.

På spørsmål om hva han tenker om RBKs standpunkt, er Stavrum tydelig.

– Det må Rosenborg selv få lov til å bestemme. Dette legger ikke vi oss bort i. Vi konsentrerer oss om kampen.

– Klubben har tatt en avgjørelse. Det respekteres og saken er ute av verden, sa han til kanalen.

Tore Bjørseth Berdal, som er konstituert daglig leder i Rosenborg Ballklub, sa følgende da Adressa kontaktet han om klubbens uttalelse.

– Vi har snakket sammen vi på Brakka i dag, og vurdert dette fram og tilbake. Og altså havnet på at vi ikke kommer til å gjøre det.

Berdal la også til at klubben er «omforente om standpunktet».

Så sent som i 2020 sto Rosenborg æresvakt for Bodø/Glimt da nordlendingene tok et suverent gull i Eliteserien.

Daglig leder i Molde FK, Ole Erik Stavrum, sier til Adressa at de ikke lar seg påvirke nevneverdig av RBKs uttalelse, men understreker at de aldri har hatt noen intensjon om å ydmyke trønderne.

RBK-sjef Kjetil Rekdal ønsket ikke å kommentere uttalelsen noe ytterligere da TV 2 tok kontakt med moldenseren.

(©NTB)

Flere nyheter: