fbpx
Menu
Even Hovland ble dagens mann med to scoringer da Rosenborg sikret bronsen med 3-2-seier over Ranheim. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rosenborg tok bronse og sendte lillebror Ranheim ned

Odds stortap gjorde at Rosenborg snappet bronsen i eliteserien med 3-2-seier over Ranheim. Dermed er eliteserieeventyret til Ranheim over.

Av NTB | 01.12.2019 20:16:36

Sport: Til slutt kunne Erik Hornelands menn slippe jubelen i løs i det som var en forrykkende serieavslutning i Eliteserien. Rosenborg risikerte lenge å fullføre sin første sesong siden 2008 uten medalje, men brikkene falt til slutt på plass for hvittrøyene da Samuel Adegbenro ble matchvinner i det 81. minutt.

Mens trønderne gjorde sin del av jobben hjemme mot Ranheim, kom det en svært hjelpende hånd fra Rogaland. Haugesunds 4-1-seier over Odd sikret at Rosenborg klatret opp på 3.-plass og dermed spiller europaligakvalifisering i 2020.

– Mange av de gutta der er mine gutter fra før, og de var nok glade for å kunne hjelpe oss med dette. Det var jeg også trygg på at de skulle gjøre, sa RBK-trener Eirik Horneland om sine tidligere elever i Haugesund.

– Av våre målsetninger bommet vi både i cupen og serien, men det var viktig å ta bronse slik at vi kan kvalifisere oss til Europa.

Det var mer lettelse enn glede å spore blant RBK-spillerne.

– Jeg synes ikke det skal være medalje for 2.- og 3.-plass. Vi skaffet oss muligheten til å komme oss til Europa, det er det viktigste. Har vi den størrelsen på troppen vi har nå, måtte vi jo sparket annenhver spiller uten Europa, sa Pål André Helland til Eurosport.

– Vi er ikke fornøyde med poengfangst eller prestasjoner. Ingen kan si seg fornøyd når vi blir nummer tre, og jeg tror det allerede kribler hos mange for å komme i gang neste år og vise at vi er bedre, sa tomålsscorer Even Hovland til NTB.

– Kampen er beskrivende for sesongen, det var «nesten». Vi er ikke gode nok på det vi må være gode nok på om vi skal klare det, men vi må bare lære av dette, utvikle oss og forbedre oss slik at vi kan skape nye eventyr, sa Ranheim-trener Svein Maalen til NTB.

– Problemet vårt var at hjemmekampene var for svake og at vi tapte for mange poeng i sluttminuttene.

Nedrykket gjør at blåtrøyene må bytte ut kamper på blant annet Lerkendal og Brann stadion med oppgjør mot nyopprykkede Stjørdals-Blink og Grorud, og det var en tårevåt Mads Reginiussen som møtte mediene.

– Jeg tenker på kampene vi skulle avgjort tidligere i sesongen. Det er der vi skulle gjort det. Vi har skuslet bort massevis av poeng i kamper mot lagene rundt oss på tabellen, sa han.

Tross Rosenborg-presset var det lillebror Ranheim som først fikk nettsus. Øyvind Alseth skulle legge inn, men det hele endte med at André Hansen sendte ballen i eget nett. Det var RBK-keeperens annen tabbe på fire dager.

Mushaga Bakenga hadde en gedigen mulighet til å doble ledelsen alene mot Hansen, men den tidligere RBK-spissen skjøt smått utrolig over mål. Noe før hindret Even Barli baklengs for blåtrøyene da navnebror Hovland testet skuddfoten.

Hovland skulle derimot få nettsus etter pause. Etter litt klabb og babb fikk midtstopperen til slutt satt pannebrasken på ballen. Med 1-1 var Ranheim plutselig under streken.

Kvarteret før slutt var kampen snudd da Hovland stanget inn et hjørnespark til 2-1.

Jubelen varte derimot ikke lenge. Ett minutt senere hadde Michael Karlsen sørget for balanse i regnskapet da han curlet ballen pent bak André Hansen.

Rosenborg skulle derimot til slutt trekke det lengste strået. I det 81. minutt smelte Adegbenro til på halvspretten foran nervøse hjemmesupportere.

Mike Jensen bommet på straffespark på overtid, men det gjorde fint lite. Rosenborg kunne slippe jubelen løs for bronse, mens Ranheim fikk en lang tyngre søndagskveld på Lerkendal.

Ranheim må på sin side ta den tunge turen ned fra Eliteserien. Bydelsklubben fra Trondheim har spilt på landets øverste nivå siden 2018.

Rosenborg åpnet friskest, og etter et snaut kvarter satte Helland ballen i stolpen. Returen endte hos Adegbenro, men nigerianeren skjøt utenfor.

(©NTB)

Flere nyheter: