fbpx
Menu
Rosenborg-spillerne jubler for 2-1-scoringen mot Mjøndalen søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Rosenborg snudde og vant mot Mjøndalen

Rosenborg havnet bakpå tidlig, men mål av Alexander Søderlund og et selvmål sørget for 2-1-seier borte mot Mjøndalen i Eliteserien søndag.

Av NTB | 22.09.2019 22:06:55

Sport: Mjøndalen fikk en drømmestart med scoring etter seks minutter, men Søderlund og et selvmål av Joakim Solberg Olsen sørget for borteseier. Dermed fikk RBK en opptur etter tapet mot LASK i Europaligaen i midtuken.

Rosenborg har nå ti kamper på rad i ligaen uten tap. Forrige nederlag kom mot Tromsø i juni. Trønderne er nummer fire på tabellen, sju poeng bak serieleder Molde. RBK har vært tydelig på at de fortsatt har et håp om gull.

Seieren på bortebane var klubbens første siden juli. Totalt denne sesongen har Rosenborg vunnet bare tre ganger på fremmed gress.

– Dette er deilig. Det har ikke blitt for ofte i år, så det må vi endre på. Vi har vært middels på kunstgress og bortebane, så det var fint å få denne seieren, sa målscorer Søderlund til Eurosport.

Mjøndalen er på kvalifiseringsplass, ett poeng bak trygg grunn. Søndag var keeper Julian Faye Lund i flott slag for hjemmelaget. 20-åringen er på utlån fra nettopp Rosenborg.

– Det var gøy så lenge det varte. Vi fikk en veldig god start og håpet vi kunne ri den ledelsen fram til pause, men fikk et uheldig straffespark imot. Jeg synes guttene gjør en strålende kamp i form av vilje og moral, men så har vi litt å gå på med å komme seg høyere i banen og skape sjanser, oppsummerte han.

Så tok Mjøndalen ledelsen. Et langt innkast ble stusset videre fra Sondre Solholm Johansen. Inne i boksen ventet Occean, som forlenget ballen og satte inn 1-0 etter seks minutter.

Ledelsen skulle vare i snaue ti minutter. Anders Trondsen ble felt innenfor 16-meteren og Rosenborg fikk straffe. Søderlund var sikker fra 11 meter. 1-1.

Samme mann var på farten igjen noen minutter senere, men denne gangen gikk avslutningen like utenfor.

Gjermund Åsen fikk to gode muligheter på slutten av omgangen til å øke ledelsen for Rosenborg. Ved begge anledninger vartet Faye Lund opp med redninger.

Seks minutter etter pause var kampen snudd. Åsen slo en corner fra høyre, og ballen traff Joackim Olsen Solberg som scoret selvmål.

Rosenborg presset videre. Etter en drøy time var Søderlund uhyre nære å øke til 3-1. Et innlegg traff angrepsspilleren. Avslutningen fra cirka fem meter gikk midt på keeper Faye Lund. En kjempesjanse.

Olsen Solberg fikk sjansen til å gjøre opp for seg for selvmålet rett før 70 minutter var spilt. Han ladet skuddfoten, men en RBK-spiller fikk blokkert.

Mjøndalen spilte seg opp utover i omgangen, men klarte ikke å sette gjestene under det helt store presset. Rosenborg hadde også sjansene til å øke ledelsen, men det endte 2-1.

Kampen åpnet med en glimrende mulighet for Søderlund. Angrepsspilleren ble spilt alene mot Mjøndalen-keeper Julian Faye Lund. Avslutningen gikk i beina på sistnevnte.

Rosenborg gikk ut i høyt tempo etter hvilen. Fem minutter ut i omgangen stormet Birger Meling fram, og backen var utrolig nær å finne Bjørn Maars Johnsen på bakre stolpe.

(©NTB)

Flere nyheter: