Menu
Emilie Nautnes scoret borte mot Real Madrid. Her fra hjemmekampen mot den spanske klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Rosenborg rystet Real i Madrid – ute av CL etter 1-2-tap

Rosenborgs kvinnelag var levnet få muligheter etter 0-3 hjemme mot Real Madrid, men rystet den spanske klubben i returkampen på vei mot et hederlig tap.

Av NTB | 28.09.2022 22:00:56

Sport: Real Madrid vendte til 2-1-seier og sikret plass i gruppespillet med sammenlagt 5-1.

– Så lenge kreftene holdt, gjorde vi en veldig god bortekamp mot et ekstremt godt lag. Vi var ikke så langt unna 2-0-ledelse heller, men 1-1 kom litt for tidlig. Så ble vi slitne etter hvert, og da sluknet vi, men vi kan være litt stolte av at vi reiste hit og sjokket dem litt, sa RBK-trener Steinar Lein til Adressa.

Rosenborg gikk respektløst til verks og presset hjemmelaget fra start på Estádio Alfredo di Stefano. I det 8. minutt utfordret Synne Skinnes Hansen vertenes danske venstreback Sofie Svava, tok seg forbi henne og slo inn i feltet. Der møtte Emilie Nautnes ballen på volley fra kort hold og ga Rosenborg ledelsen.

– Jeg kom meg fri på siden og så at det var mye rom mellom backrekka og keeper. Jeg har funnet Nautnes mange ganger før, og hun var på rett plass, sa Skinnes til Adressa i pausen.

Rett før pausesignalet fikk Real Madrid ballen i mål, men den skotske scoreren Caroline Weir ble korrekt avblåst for offside.

I stedet kom utligningen helt i begynnelsen av den andre omgangen. Athenea del Castillo rykket fra venstreback Maria Olsvik og la inn. Ballen gikk forbi keeper Lene Christensen, og Weir satte foten på den.

I det 61. minutt tok Real Madrid ledelsen for godt da Del Castillo fintet seg fri fra Olsvik og banket ballen i nettaket.

– Det er kjipt å være ute, men dette var god læring. Vi spilte iallfall bedre i dag, sa målscorer Emilie Nautnes.

Etter at Brann et par timer tidligere tapte for Rosengård er det klart at det heller ikke i år blir norske lag i mesterligaens gruppespill.

Rosenborg hang veldig godt med i den første omgangen og kom til flere gode muligheter. Ett minutt på overtid i første omgang var det veldig nær 0-2, og da ville det vært kamp igjen om avansement. Skinnes gjenvant ballen inne i feltet, og den spratt til Cesilia Andreassen. Hennes skudd gikk rett utenfor.

Rosenborg var nær ved å komme foran igjen bare tre minutter senere, da Anna Jøsendal fant Skinnes Hansen med et fint innlegg fra venstre. Skuddet gikk rett over.

(©NTB)

Flere nyheter: