Menu
Maria Brochmann har her akkurat gitt Sandviken ledelsen borte mot Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Rosenborg med første tap på 31 seriekamper – innbytter scoret umiddelbart

Rosenborgs perfekte rekke bråstoppet i 0-2-kampen hjemme mot Sandviken lørdag. Maria Brochmann kom inn og gjorde gjestene til serieledere i Toppserien.

Av NTB | 17.07.2021 17:54:09

Sport: Storkampens avgjørende scoring kom etter 66 minutter. Da kunne Brochmann på en corner stange Sandviken i ledelsen. Hun hadde knapt vært på banen i 30 sekunder før ballen lå i nettet.

Rosenborg skuffet stort foran eget publikum. Laget som hadde vunnet samtlige av sine åtte første kamper i år, fikk ikke spillet til å flyte. Fem minutter før slutt kom også 0-2.

Ingrid Marie Spord doblet forspranget med et skudd i krysset fra hjørnet av 16-meteren.

– Det er kjedelig å tape den første kampen i serien. Jeg skulle ønske det hadde sett annerledes ut. Å tape siste kamp før ferien er ergerlig, men sånn er det. Vi skal komme sterkere tilbake, sa Julie Blakstad til Adresseavisen.

Mye kunne sett annerledes ut om Sarah Dyrehauge hadde fått uttelling for sitt hodestøt i åpningsminuttene. Danskens heading smalt i tverrliggeren. Men det var også stort sett det RBK hadde å komme med offensivt før pause.

Sandviken tok over banespillet og var det førende laget mot slutten av første omgang. Etter hvilen fikk bergenserne betalt for sin bunnsolide borteprestasjon.

– Vi ble litt passive i førsteomgangen, og det var ikke helt slik vi ønsket det. Men det som er bra, er måten vi går ut på i 2. omgang. Da er vi egentlig det klart beste laget. Så scorer Sandviken i vår beste periode på en corner de aldri skulle hatt. Slik er marginene, sa Rosenborg-trener Steinar Lein.

Det endte 3-1 til Arna-Bjørnar hjemme mot Lyn. Mia Jalkerud, Miljana Ivanovic og Tora Ose scoret for bergenserne, mens gjestene fra hovedstaden fikk en redusering etter Emelie Lövgrens selvmål.

I lørdagens siste kamp slo Kolbotn til med 3-0 over Klepp. Eline Hegg, Sara Hørte og Johanne Fridlund kom alle på scoringslista.

I fjor gikk RBK-kvinnene ubeseiret i Toppserien i sin første sesong etter å ha gått bort ifra Trondheims-Ørn som klubbnavn. Lørdag stoppet lagets ligarekke uten tap på 31 kamper.

Etter ni runder topper Sandviken tabellen med 25 poeng mot RBKs 24. Fjorårsmester Vålerenga ligger på tredjeplass og er seks poeng bak teten.

(©NTB)

Flere nyheter: