Menu
Real Madrid fikk med seg et godt utgangspunkt med seieren over Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Rosenborg knust av Real Madrid: – En leksjon

Rosenborg tapte 0-3 for Real Madrid og har et vanskelig utgangspunkt foran returkampen på bortebane i den siste runden i mesterligakvalifiseringen.

Av NTB | 21.09.2022 20:11:01

Sport: Rosenborg slo islandske Breidablik og belarusiske Minsk i den første runden og fikk en tøff motstander i andre og siste runde før et eventuelt gruppespill i Europas gjeveste klubbturnering.

Trønderne fikk det ikke helt til på eget gress på Lerkendal og tapte foran 6334 tilskuere. Caroline Weir (to mål) og Athenea del Castillo sikret seier og et flott utgangspunkt for spanjolene.

– Det er en god start, men neste uke blir en tøff kamp. Det er ikke over. Det var vanskelige perioder, men dette gir oss selvtillit, sa Weir til Adresseavisen etter kampen.

Rosenborg slet med å sette Real-forsvaret på store prøver og tok ikke vare på de få store mulighetene de fikk.

– Det er en leksjon på hvor nivået i Europa er. De får et tidlig mål som ødelegger litt. Balltap har vi kanskje råd til i Toppserien, men ikke her, sa Maria Olsvik.

– Det er alltid mulig, men det blir tøft på bortebane. Jeg er stolt over at vi tør å spille vårt spill, sa RBK-kaptein Mali Lilleås Næss.

Returkampen spilles i den spanske hovedstaden onsdag om én uke.

Spanjolene kom på tredjeplass i ligaen sist sesong bak soleklar seriemester Barcelona og Real Sociedad på annenplass. Hovedstadslaget har akkurat startet den nye ligasesongen der de slo Valencia 2-0 i første kamp.

Real Madrid kom til flere store sjanser tidlig i kampen. Etter fem minutter spilte del Castillo seg fri i feltet og avsluttet, men RBK-keeper Lene Christensen reddet flott med en beinparade. Noen minutter senere gikk Esther González’ skudd fra kloss hold over mål.

Rosenborg slet med å skape de farligste sjansene og ble i perioder trykket tilbake.

RBK startet annen omgang med en god mulighet, men da Anna Jøsendal ikke fikk foten på innlegget fra Synne Skinnes Hansen, gikk Real Madrid rett i angrep. Del Castillo slo et flott innlegg på bakerste stolpe, der Weir kom i fart og tuppet inn sin andre scoring for dagen etter 51 minutter.

Etter en drøy time ble Olsvik revet ned i Real Madrids 16-meter, men 27-åringen fikk ikke medhold fra dommeren.

– Jeg opplever at hun drar i meg som gjør at jeg faller. Det kunne blitt dømt straffe, sa Olsvik.

Rosenborg kom på noen offensiver i jakten på et reduseringsmål, men Real Madrid holdt unna og fikk med seg et flott utgangspunkt hjem til Spania.

Real Madrid kom seg til kvartfinalen av fjorårets utgave av turneringen. Der ble det et knusende 3-8-tap sammenlagt for ligarival Barcelona.

Etter 14 minutter lå ballen i mål for gjestene. Weir bøyde ballen flott i mål fra 18 meter. 20 minutter senere driblet del Castillo seg fri rett utenfor 16-meteren og banket ballen i mål i nederste hjørne.

(©NTB)

Flere nyheter: