Menu
Åge Hareide var egentlig klar som ny Rosenborg-sjef, men ombestemte seg av helsemessige årsaker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rosenborg bekrefter: Hareide var klar som ny RBK-sjef, men ombestemte seg

Åge Hareide har av helsemessige årsaker takket nei til den ledige trenerjobben i Rosenborg. Vikartrener Trond Henriksen fortsetter ut sesongen.

Av NTB | 21.07.2020 17:03:04

Sport: TV 2 meldte tirsdag at Hareide hadde takket nei til Rosenborg. Nå opplyser trønderklubben på sin nettside at man var enig med Hareide om at han skulle bli RBK-trener fra 1. august, men at 66-åringen har ombestemt seg av helsemessige årsaker.

RBK skriver at klubben ble muntlig enig med Åge Hareide allerede etter Bodø/Glimt-kampen 25. juni.

– Vi var muntlig enige med Åge Hareide, men han har på grunn av helsa gått tilbake på avtalen vi hadde. Vi er skuffet over avgjørelsen, men vi respekterer selvfølgelig at helsa går først, sa sportslig leder Mikael Dorsin.

– Folk har visst at jeg har skiftet kne, og det har bare vært en forespørsel rundt helsetilstanden og ikke en dialog. Det er stor forskjell om folk spør om jeg vil være treneren deres eller om hvordan det står til med kneet mitt, sa Åge Hareide til kanalen.

Eurosport skriver at Hareide overfor kanalen har avvist at han har vært i formell kontakt med Rosenborg.

– Da det var spekulert i det tidligere, sa jeg fra med en gang at jeg var nylig operert i et kne. Så jeg må bare trene og få orden på kneet mitt igjen. Det har jeg sagt før, og det er samme tilstand nå. Fotballtrener kan jeg ikke være nå, sa Hareide.

Trønderne har vært på utkikk etter ny trener etter at arbeidsforholdet til Eirik Horneland ble avsluttet i slutten av juni.

Åge Hareide er av flere, blant annet Adresseavisen, blitt utpekt som en het kandidat til å bli Hornelands erstatter, men slik blir det nå altså ikke. Dermed fortsetter trenerjakten for Rosenborg.

– Vi kommenterer ikke navn. Vi jobber kontinuerlig med å skaffe trener, skrev Rosenborgs styreleder Ivar Koteng i en SMS til TV 2 tirsdag.

Hareide har en fortid i RBK. Han førte klubben til serie- og cupgull i 2003, men sluttet samme høst for å bli Norges landslagssjef.

Hareide sier selv til NRK at han verken har takket ja eller nei til jobben.

Trond Henriksen fortsetter i jobben som fungerende hovedtrener i Rosenborg ut sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: