reklame for Utvik Autoservice
Menu
Rosenborgs Dino Islamovic satte inn 4-1-målet på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Rosenborg avsluttet forrykende og nedkjempet Odd

Rosenborg scoret tre ganger i løpet av kampens siste 20 minutter og slo Odd 4-1 i Eliteserien søndag. Dermed tok trønderne tilbake annenplassen på tabellen.

Av NTB | 04.10.2020 22:38:00

Sport: Den hadde Molde lånt noen timer etter sin sene seier borte mot Brann.

Åge Hareides Rosenborg-mannskap beholder med seieren førerposisjonen i sølvkampen bak suverene Bodø/Glimt. Opp til serielederen, som slo Sandefjord 2-1 søndag, er det fortsatt 18 poeng.

Søndag måtte RBK vente lenge før det for alvor ble uttelling på sjansene, men i andre halvdel av annen omgang ble det for alvor hett rundt Odd-keeper Sondre Rossbach.

– Det var litt tungt fra start. Jeg tror kampen på torsdag (europaliga) satt litt i. Det ble bedre etter pause, oppsummerte RBK-trener Hareide overfor Eurosport.

– Jeg synes vi løser oppgaven litt for dårlig. Det er skuffende at vi ikke klarer å være bedre, sa Odd-kaptein Steffen Hagen.

Tidligere i omgangen hadde Anders Konradsen og og Dino Islamovic hatt hver sin gode mulighet til å score, og rett før pause kunne samme Islamovic doblet til 2-0. Effektiviteten uteble imidlertid.

Tidligere RBK-spiller Mushaga Bakenga trodde på sin side at han hadde sendt Odd i ledelsen før hvilen, men målet etter 36 minutter ble annullert for offside.

I stedet kom scoringene begge veier i annen omgang. Kristoffer Zachariassen satte inn 2-0 etter 70 spilte minutter etter at forsvarsveteranen Tore Reginiussen kriget ballen fram til RBK-toppscoreren.

– Det var et skikkelig stygt mål. Ingen tvil om det, smilte Zachariassen, som kalte det en gratisscoring.

Da så RBK ut til å ha festet det endelige grepet på kampen.

Det varte imidlertid ikke lenge.

Dino Islamovic gjorde både 3-1 og 4-1, det siste av målene på straffespark med seks minutter igjen å spille. Dommeren pekte på krittmerket etter at Carlo Holse gikk i bakken i duell med Odd-keeper Rossbach.

Dermed var kampen punktert.

Odd faller dermed til femtepassen på tabellen, men avstanden opp til sølvplasserte RBK er kun tre poeng.

I en første omgang som på ingen måte var noen sjansebonanza var Rosenborg effektive på eget gress søndag. Tre minutter før hvilen dukket Erlend Dahl Reitan opp inne foran mål og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Tre minutter etter Zachariassens scoring reduserte imidlertid Robin Simovic for gjestene fra Skien, og plutselig var det ny nerve.

(©NTB)

Flere nyheter: