Menu
Erling Braut Haaland takker av i Borussia Dortmund lørdag. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Rose om «fullblodsproffen» Haaland: – Han ga oss mål, fart, energi og ønsket om å vinne

Borussia Dortmund-trener Marco Rose roser Erling Braut Haalands bidrag for klubben før han forsvinner til England.

Av NTB | 12.05.2022 13:31:10

Sport: Rose holdt sin vanlige før-kamp-pressekonferanse to dager før sesongavslutningen hjemme mot Hertha Berlin.

Han startet med å snakke på engelsk ett minutts tid om Haaland før Rose slo over til tysk og fokuserte mer på kampen og framtiden.

– Borussia vil ikke stoppe å spille fotball når Erling forsvinner. Han ga oss mål, fart, energi og alltid ønsket om å vinne. Erling har fortsatt områder han kan utvikle og bli bedre på. Vi ønsker ham lykke til videre, sa Rose.

– Vi kommer til å følge ham videre. Og forhåpentlig møtes vi igjen. Erling er fin ung mann. Han er en fullblods proff på alle måter. Jeg husker ham jo også fra Salzburg-tiden.

Rose la til at han forventet seg en konsentrert Haaland i farvelkampen og at han så for seg at nordmannen ville få en fin avskjed fra tilhengerne.

De er flere andre Borussia-spillere som kommer til å være med for siste gang foran vel 70.000 tilskuere i Dortmund. Derfor ligger det an til en følelsesladd ettermiddag for mange involverte.

Kampen ligger an til å bli helt utsolgt, og Borussia kommer til å ende på andreplass bak Bayern München på tabellen.

Tirsdag ble det klart at Haaland er Manchester City-spiller fra 1. juli. Han står med 85 mål på 88 kamper i Borussia Dortmund. Dit kom han fra Salzburg i januar i fjor.

Hertha med Fredrik Bjørkan og Rune Almenning Jarstein (ikke aktuell for spill) i stallen, sikrer plassen definitivt med minst ett poeng i Dortmund.

(©NTB)