Menu
Erling Haaland er usikker foran oppgjøret mot RB Leipzig lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Rose: Haaland usikker til Leipzig-kampen

Erling Braut Haaland er ifølge Dortmund-trener Marco Rose usikker til Bundesliga-oppgjøret mot RB Leipzig til helgen. Årsaken er en hoven ankel.

Av NTB | 31.03.2022 16:19:32

Sport: For første gang på over 750 dager blir det fullt hus på Borussia Dortmunds hjemmebane med 81.365 tilskuere (samtlige billetter er revet bort etter at koronarestriksjonene er fjernet), men ifølge Rose er det stor fare for at Haaland ikke kan spille.

– Hans deltakelse er svært usikker, det sier jeg åpent og ærlig. Erling er som alltid optimistisk, men ankelen hans er stiv, hoven og blå. Vi jobber med ham, men det er et stort spørsmålstegn ved ham, sa Rose på torsdagens pressekonferanse.

Haaland ble jaktet på av armenske spillere under landskampen mot Armenia som endte 9-0 tirsdag. Han ble taklet stygt flere ganger i løpet av første omgang og ble tatt av til pause. Da han satte inn 5-0 og sin andre scoring for kvelden, ble han taklet i avslutningsøyeblikket på sin venstre ankel og ble liggende med tydelige smerter.

Et eventuelt tap av Haaland vil trolig merkes i kampen mot Leipzig. Dortmund har med god form kommet seg inn i kampen om ligatittelen og har ni poeng ned til tredjeplasserte Leverkusen. Fram til serieleder Bayern München er det seks poeng.

Dortmund kommer til kampen uten tap på de seks siste kampene. De har vunnet to av de siste tre og har seks poeng opp til ligaleder Bayern München.

Kampen spilles lørdag klokken 18.30. Om Haaland ikke kan være med, blir det den 17. kampen denne sesongen han mister på grunn av skade, ifølge Kicker.

Dagen etterpå var likevel landslagstrener Ståle Solbakken klar overfor TV 2 på at Haaland var frisk. Det tilbakeviser Rose.

Fjerdeplasserte Leipzig kommer imidlertid også til kampen med oppadgående kurve. Laget har ikke tapt siden tidlig i februar og har vunnet fem av sine sju siste kamper i ulike turneringer.

(©NTB)

Flere nyheter: