Menu
Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) advarer mot barns omfattende bruk av mobiltelefon og sosiale medier. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Ropstad advarer mot barns bruk av smarttelefon

85 prosent av barn mellom ni og ti år har egen mobiltelefon. Barneminister Kjell Ingolf Ropstad mener at foreldre bør begrense barns bruk av smarttelefon.

Av NTB | 05.03.2020 09:46:29

Økonomi og næringsliv: – Jeg mener at man bør holde igjen med å gi barna smarttelefon så lenge man klarer. Barna skal stort sett ringe eller sende meldinger, og da mener jeg at de gamle mobiltelefonene som vi hadde, vil fungere veldig bra, sier KrF-lederen til Dagen.

85 prosent av norske ni- og tiåringer har egen mobiltelefon, mens tallet er 97 prosent blant elleve- og tolvåringer, viser ferske tall fra Medietilsynets rapport «Barn og medier 2020».

I rapporten fremgår det at over 50 prosent av barn i niårsalderen, befinner seg på sosiale medier. Ropstad understreker at barn lett kan bli lurt i enkelte sosiale medier.

– Barn sender et uskyldig bilde til noen i sosiale medier, og det neste som skjer, er at de blir truet til å sende flere bilder med mer og mer nakenhet. Da er de fanget, og det har vi sett eksempler, sier Ropstad.

(©NTB)

Flere nyheter: