fbpx
Menu
Vikedal Roots
ARKIVBILDE: Vikedal Roots Music festival

Roots: Kunne ikke fortsatt uten banken

Haugesund sparebank har reddet Vikedal Roots Music festival. Festivalen blir neste år arrangert 09-12 juli.

Av Egil M Solberg | 06.11.2019 14:05:36

Roots: Det ble nylig holdt årsmøte for festivalen. Det ble rekordoppmøte, da mange fra rootskomieteen møtte opp, i tillegg til eksisterende og fremtidige styremedlemmer, heter det i en pressemelding.

Festivalsjef Kristin Hafstad Stokka oppsummerer Vikedal Roots Music Festival 2019 slik:

– Gjennomføringen både før, under og etter festivalen gikk knirkefritt. Det musikalske programmet med blant annet Staut, Bigbang, Tønes, Johnny Cash Road Show og Sol Heilo gav fornøyde publikummere og ikke minst fornøyde arrangører.

Besøkstallet var som det har vært de siste årene, med hovedtyngde på lørdagen.

Uforutsette kostnader

Som følge av noen uventede høye utgifter går festivalen i 2019 likevel så vidt i overskudd. Selv om det alltid er kjekt for arrangører å flagge med rekordoverskudd, sier styret seg likevel fornøyde med det.

– Festivalklimaet er hardt, og sånn det er nå er det ikke gitt at en går i balanse, sier Kristin Hafstad Stokka.

De siste fire årene har rootsen gått med overskudd, og økonomien er stabil.

– Det betyr ikke at festivalen klarer seg helt på egne bein. Til det måtte de ha hatt en egenkapital på rundt en million kroner. For å kunne sette i gang med planleggingen for neste år var det dermed helt nødvendig med en sikkerhet i banken, forklarer festivalsjefen.

– Da trådde vår trofaste sponsor Haugesund Sparebank til, og sikret at det blir mulig å arrangere Vikedal Roots Music Festival 2020. Uten de hadde det nok ikke blitt noen festival i 2020, sier Hafstad Stokka.

God respons og nye krefter

Det er heller ingen tvil om at det ikke hadde blitt noen festival uten engasjementet fra både eksisterende og nye komitémedlemer.

Festivalen gjekk etter sommeren ut med ei etterlysning av nye krefter, både til styreverv og komité.

– Responsen har vært kjempebra, både fra folk fra bygdene og fra folk utanfra. Det er helt tydelig at festivalen betyr noe for mange, og det gir oss en ekstra giv til å fortsette med dette, sier hun.

Det nye styret består av Kristin Hafstad Stokka (festivalsjef/styreleder), Øyvind Blikra (teknisk), Solgunn Liestøl (festivalkontor), Margrete Sævareid (økonomi) og Ronny Gjermundsen (vakt og sikkerhet).

Styret retter en stor takk til Sean Grinde, Aurelija Perednis og Silje Hafstad Stokka som går ut av styret etter flere år med strålende innsats.

Vikedal Roots Music Festival blir arrangert 09-12 juli 2020.

FAKTA

Vikedal Roots Music Festival ble arrangert første gang i 1999 og kunne i 2018 feire 20 års jubileum.

Gjennom alle disse årene har festivalen gjennom sitt program kunne presentere kjente artister både fra inn- og utland.

The Dubliners, The Waterboys, Joan Armatrading, Maggie Reilly, Sinead O’Connor, Jethro Tull, Kaizers Orchestra, Odd Nordstoga, Madrugada, DumDum Boys, Vamp og Kvelertak har alle spilt på festivalen, sammen med mange flere artister.

Mer om artisthistorie finner du på nettsiden til festivalen.

Flere nyheter: