Menu
Derby-manager Wayne Rooney må ta laget sitt ned fra mesterskapsserien. Foto: Terje Pedersen / NTB

Rooneys Derby rykket ned fra mesterskapsserien

Derby tapte 0-1 for Stefan Johansen og Queens Park Rangers mandag, og dermed må Wayne Rooneys lag ta turen ned fra mesterskapsserien.

Av NTB | 18.04.2022 18:19:35

Sport: Derby har hatt en tung sesong der klubben er blitt trukket 21 poeng for økonomisk feilstyring. Rooneys menn har likevel greid å vinne 13 kamper og spilt 13 uavgjort.

Det hadde normalt holdt til videre spill i Englands nest øverste divisjon, men laget rykker nå ned med 31 poeng fra 43 kamper. Det var uansett bare tynn teori som kunne sikre plassen for Derby og den tidligere Manchester United-stjernen Rooney.

Mot QPR var stillingen 0-0 til det var spilt 87 minutter. Da ble Luke Amos matchvinner for London-laget. Stefan Johansen kom inn etter 75 minutter og var med på å sikre tre poeng.

Derby-nedrykket ble bekreftet da Ørjan Nylands lag Reading scoret fire minutter på overtid mot Swansea. Avstanden opp til Reading, som ligger rett over nedrykksstreken, er dermed på ti poeng med tre kamper igjen. Sist gang Derby spilte på nivå tre var i 1985/86-sesongen.

Reading lå under 1-4 etter en times spill mot Swansea, men greide til slutt å sikre et viktig poeng i kampen for overlevelse. Tom McIntyre ble den store helten.

Nyland spilte hele kampen for Reading, som fortsatt har til gode å sikre plassen i ligaen. Peterborough er sju poeng bak med tre kamper igjen og er det eneste laget som kan dytte Reading under streken.

Nyland og co. har kamper mot Hull, West Bromwich og Luton igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: