Menu
Derby-manager Wayne Rooney må ta laget sitt ned fra mesterskapsserien. Foto: Terje Pedersen / NTB

Rooneys Derby rykket ned fra mesterskapsserien: – Vil ta dem opp igjen

Derby tapte 0-1 for Stefan Johansen og Queens Park Rangers, og dermed må Wayne Rooneys lag ta turen ned fra mesterskapsserien. Han vil ikke forlate sjefsstolen.

Av NTB | 18.04.2022 19:19:36

Sport: Derby har hatt en tung sesong der klubben er blitt trukket 21 poeng for økonomisk feilstyring. Rooneys menn har likevel greid å vinne 13 kamper og spilt 13 uavgjort.

Det hadde normalt holdt til videre spill i Englands nest øverste divisjon, men laget rykker nå ned med 31 poeng fra 43 kamper. Det var uansett bare tynn teori som kunne sikre plassen for Derby og den tidligere Manchester United-stjernen Rooney.

Derby-nedrykket ble bekreftet da Ørjan Nylands lag Reading scoret fire minutter på overtid mot Swansea. Avstanden opp til Reading, som ligger rett over nedrykksstreken, er dermed på ti poeng med tre kamper igjen. Sist gang Derby spilte på nivå tre var i 1985/86-sesongen.

– Jeg er stolt. Det er en merkelig følelse. Vi må se på det positive etter alt vi har vært gjennom. Nå kan vi sette en strek for det som har skjedd og starte oppbygningen igjen, sa Rooney til Sky Sports etter at nedrykket var et faktum.

Han er klar på at han vil være den som tar laget opp og tilbake til gjevt selskap.

– Jeg vil være med videre. Jeg er veldig stolt av å være her, og jeg vil være den som tar klubben tilbake til de glade dagene, sa 36-åringen.

Mot QPR var det målløst til det var spilt 87 minutter. Da ble Luke Amos matchvinner for London-laget. Stefan Johansen kom inn etter 75 minutter og var med på å sikre tre poeng.

– Det kommer bedre dager. Vi håpet at vi kunne ta det til siste kamp, men det var ikke ment å bli slik. Jeg er veldig stolt av alle som er involvert i klubben, sa Derby-kaptein Tom Lawrence til BBC etter kampen.

Det er fortsatt ikke klart hva som skjer med klubben. Derby leter stadig etter nye eiere som kan få orden på økonomien.

Nyland spilte hele kampen for Reading, som fortsatt har til gode å sikre plassen i ligaen. Peterborough er sju poeng bak med tre kamper igjen og er det eneste laget som kan dytte Reading under streken.

Nyland og co. har kamper mot Hull, West Bromwich og Luton igjen.

Klubben har de siste sesongens litt tungt økonomisk og har blitt satt under administrasjon. I juli før sesongen hadde klubben registrert kun ni spillere i seniortroppens om følge av kjøpenekt. Den ble imidlertid opphevet og klubben fikk forsterket noe før sesongstart.

Reading lå under 1-4 etter en times spill mot Swansea, men greide til slutt å sikre et viktig poeng i kampen for overlevelse. Tom McIntyre ble den store helten.

(©NTB)

Flere nyheter: