Menu
Ola Rønsen er ansatt som ny medisinsk ansvarlig i Norges Skiforbund. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Rønsen blir medisinsk ansvarlig i skiforbundet

Ola Rønsen (60) er ansatt i Norges Skiforbund i en ny stillingen med hovedansvar for medisin, helse og antidopingarbeid.

Av NTB | 21.07.2020 16:33:30

Sport: Stillingen er i 30 prosent og ble vedtatt av Skistyret i desember i 2016. Rønsen får en koordinerende og rådgivende funksjon for helsepersonell i alle grener i Norges Skiforbund.

– Vi er svært fornøyd med å ha fått på plass en kapasitet som Ola Rønsen i en overordnet funksjon innen helsearbeidet i Skiforbundet. Med ham på plass vil dette viktige fagområdet bli ytterligere styrket, sier generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund på forbundets hjemmeside.

– Rønsens brede nasjonale og internasjonale erfaring og nettverk sikrer oss det beste grunnlaget for å videreutvikle rutiner og kompetanse innen helse og antidopingarbeid på tvers av Skiforbundets omfattende virksomhet

Ola Rønsen var tilknyttet Olympiatoppen og Skiforbundet fra 1991 til 2013. Han har bred erfaring fra arbeid innen idrettsmedisin og antidoping. Rønsen er blant annet medlem i en medisinsk ekspertgruppe i WADA. Rønsen har også hatt andre medisinske verv internasjonalt.

Rønsen er i dag ansatt som medisinsk sjef i Aker Solutions og leder for helsetjenesten Aker Care. Gjennom dette har Rønsen erfaring fra HMS-arbeid i oljebransjen.

Rønsen skal i tillegg til å ha daglig hovedansvar for medisin, følge opp strakstiltakene vedtatt av skistyret som ble iverksatt i høst. Videre vil Rønsen i samarbeid med sjeflegen i langrenn følge opp anbefalinger i den kommende rapporten fra granskingsutvalget.

– Det er en viktig og nødvendig beslutning å ansette en medisinsk ansvarlig for hele Skiforbundet. Ola Rønsen er en meget kompetent lege med bred erfaring fra flere av de ulike skigrenene. Jeg ser fram til utviklende samarbeid med Ola, sier sjeflege for langrenn Petter Olberg.

(©NTB)

Flere nyheter: