Menu
Cristiano Ronaldo jubler etter å ha scoret for Portugal i EM-kampen mot Frankrike. Scoringen var hans 20. i EM- og VM-sluttspill, og dermed er han alene på toppen av lista for europeiske spillere. Foto: Darko Bandic, Pool via AP / NTB

Ronaldo scoret mot Frankrike – er mestscorende europeer i sluttspill

Cristiano Ronaldo er alene på topp av listen over mestscorende europeere i EM- og VM-sluttspill for menn etter å ha scoret sitt 20. mål i kampen mot Frankrike.

Av NTB | 23.06.2021 21:54:12

Sport: Før onsdagens gruppekamp var han likt med tyske Mario Klose, som scoret 19 ganger i store sluttspill. Det endret seg da Ronaldo i det 31. minutt av kampen i Budapest banket et straffespark i mål.

Ronaldo var allerede mestscorende spiller i EM-sluttspill med 12 mål. Allerede i åpningskampen la han Michel Platini (9) bak seg på den lista. Ronaldo har også satt personlig rekord med fire mål i ett og samme EM-sluttspill.

Han scoret to mål mot Ungarn, ett mot Tyskland.

Portugal fikk straffesparket da Frankrikes keeper Hugo Lloris traff Danilo med albuen i en luftduell etter et portugisisk frispark.

Frankrike er allerede klar for åttedelsfinale, mens Portugal kjemper om avansement fra «dødens gruppe». Kampen pågår fortsatt.

.

(©NTB)

Flere nyheter: