reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ronaldo åpner opp om mentale problemer i fotballen. Foto: Audun Braastad / NTB

Ronaldo avslører lang tid med depresjon

Den brasilianske fotballegenden Ronaldo snakker ut om mental helse i fotballen i en ny dokumentar om 46-åringens karriere.

Av NTB | 15.10.2022 14:11:08

Sport: I filmen snakker Ronaldo med Roberto Carlos, som han har spilt på klubb- og landslag med, om deres psykiske problemer og utfordringer i karrieren.

Ja, i dag går jeg til psykolog. Jeg har gått i terapi i to og et halvt år og forstår meg selv mye bedre enn før, svarte Ronaldo.

– Jeg er fra en generasjon der du ble kastet inn på banen og måtte gjøre ditt beste uten det minste snev av drama. Jeg ser tilbake og ser at vi ble utsatt for en veldig, veldig stor mental belastning og uten noen forberedelse for det, fortsatte legenden.

Ronaldo har vunnet stort sett alt som er å vinne. På pokalhyllen hans finner man blant annet to gullballer, to VM-pokaler og to spanske seriemesterskap.

– Det var begynnelsen på internett-æraen. På den tiden var det ingen bekymring for den mentale helsen til spillerne. I dag er spillere mye bedre forberedt, de får den hjelpen de trenger for å møte hverdagen, sa Ronaldo.

(©NTB)

Flere nyheter: