Menu
Rombauer og jockey Flavien Prat krysser mål som vinner av den 146. utgaven av galoppklassikeren Preakness Stakes. Foto: Julio Cortez, AP / NTB

Rombauer overrasket i Preakness Stakes

Rombauer var uimotståelig på oppløpet og ble overraskende vinner av galoppklassikeren Preakness Stakes, som ble avviklet for 146. gang.

Av NTB | 16.05.2021 02:10:27

Sport: Det så ut til å bli en jevn spurt om seieren mellom Midnight Bourbon og Medina Spirit, men 12-oddseren Rombauer kom som en rakett fra midt i feltet, suste fra rivalene og vant med nesten fire lengder.

Dermed fikk trener Michael McCarthy sin første seier i løpet. Jockey Flavien Prat ble utropt til vinner for to år siden etter en diskvalifikasjon, men det var første gang han krysset mållinjen først.

– Selvsagt føles det annerledes. Det er den umiddelbare følelsen av glede, sa han.

Medina Spirit startet som favoritt etter seieren i Kentucky Derby, men var også forfulgt av kontrovers etter den positive dopingprøven som kan føre til diskvalifikasjon fra det første løpet i amerikansk galoppsports Triple Crown.

B-prøven er ennå ikke analysert, og derfor fikk Medina Spirit starte lørdag. Folkene bak hesten benekter hardnakket å ha gjort noe galt. Tredjeplassen betyr at det ikke blir noen Triple Crown-vinner i år, uansett utfall av dopingsaken.

Preakness ble avholdt foran 10.000 tilskuere på Pimlico-banen i Baltimore, mindre enn en tidel av det vanlige tilskuertallet. På grunn av lokale smittevernregler var det munnbindpåbud.

(©NTB)

Flere nyheter: