Menu
Nicolo Zaniolo har flikket ballen til 1-0-ledelse for Roma i conferenceligafinalen, før Feyenoords norske midtbaneanker Fredrik Aursnes rakk fram for å takle. Keeper Justin Bijlow greier ikke å avverge. Foto: Thanassis Stavrakis, AP / NTB

Roma vant conferenceligaen – slo Feyenoord 1-0 i finalen

Roma kunne onsdag juble som den første vinner av conferenceligaen, selv om José Mourinhos lag underveis slapp inn ti mål på fire kamper mot Bodø/Glimt.

Av NTB | 25.05.2022 23:01:17

Sport: Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patricio, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

Roma tapte 1-6 og 1-2 borte mot Bodø/Glimt i henholdsvis gruppespill og kvartfinale, mens det ble 2-2 hjemme i gruppespillet før laget vant i fjerde forsøk da semifinalebilletten skulle deles ut.

Nordmenn sto i veien også onsdag. Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

På overtid vant Cyriel Dessers for en gangs skyld i lufta mot Romas sterke stopper Chris Smalling. Innbytter Bryan Linssen fikk stussen på kort hold, men bommet på ballen.

Feyenoord håpet å ordne første nederlandske europacuptriumf på 20 år, men lyktes ikke. Mourinho kunne etter triumfer i mesterliga og europaliga feire seier også i den nye europacupturneringen.

Gianluca Mancini slo en fin bakromspasning som Trauner burde håndtert bedre. Ballen gikk over ham, og Zaniolo dempet den på brystet før han med utsiden dyttet den elegent forbi keeper akkurat før Aursnes nådde fram med sitt taklingsforsøk.

Feyenoord hadde ballen mye, men skapte ikke farligheter før pause i sommervarmen i Tirana. Det endret seg umiddelbart i den andre omgangen, da laget ga Roma-forsvaret og Rui Patricio mer enn nok å gjøre.

Feyenoord-spillerne mente at ballen var borti Mancinis arm på vei fra stolpen til Til. VAR ble koblet inn, men fant ikke noe straffbart.

Det ble ikke lange hvilen for Rui Patricio. I det 50. minutt satte Aursnes opp Tyrell Malacnia med et fikst hælspark. Venstrebacken fikk kjempetreff fra vel 20 meter, men Roma-keeperen kastet seg og slo ballen i krysset og ut.

Feyenoord kunne fortsette å trykke på med 11 mann på banen. Trener Arne Slot gjorde etter hvert flere offensive bytter. Marcus Holmgren Pedersen kom inn for Trauner et drøyt kvarter før slutt og fikk bruke farten sin på høyrekanten.

Roma måtte stå imot kraftig press, men hadde også muligheter til å punktere kampen. Ett mål viste seg å være nok på en dag da Mourinhos lag greide å stenge eget mål.

Feyenoord innledet kampen bra, men det var Roma som på første omgangs eneste ordentlige sjanse tok ledelsen med en meget fin prestasjon av Nicolo Zaniolo, muliggjort av stopper Gernot Trauners feilberegning.

I det 47. minutt viste den nederlandske klubben fram et smart cornertrekk. Orkun Kökcu fikk ballen igjen, og på det harde, flate innlegget beinet Roma-forsvarer Mancini ballen i egen stolpe hardt presset av Trauner. På returen fyrte Guus Til løs, men keeperen tok fram en kjemperedning.

Feyenoord hadde ikke marginene på sin side, men var veldig heldig da Tammy Abraham noen minutter senere kom gjennom i motsatt ende av banen. Feyenoord-stopper Marcos Senesi fikk ham ut av balanse ved å dra ham hardt i armen. Det burde vært rødt kort, men dommeren oppfattet ikke situasjonen og vinket spillet videre. VAR grep heller ikke inn.

(©NTB)

Flere nyheter: