Menu
José Mourinho (t.v.) på sidelinjen under Romas 1-2-kamp mot Bodø/Glimt. I bakgrunnen står Glimt-trener Kjetil Knutsen. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Roma uttaler seg om Knutsen-episoden: – Full tillit til Uefa

Roma føler seg trygg på at Uefa-systemet vil få klarhet i hva som utløste bråket mellom klubbens keepertrener og Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.

Av NTB | 08.04.2022 19:49:32

Sport: Serie A-klubben kom fredag kveld med en pressemelding om hendelsen på Aspmyra fra kvelden før. Der skriver Roma at de har «full tillit til at Uefa og dets organer vil fastslå med klarhet og presisjon om hvem som har ansvaret for det som skjedde».

Det oppsto tumulter mellom Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos etter Glimts 2-1-seier i den første av to kvartfinalekamper i conferenceligaen. Etterpå anklaget Roma-leiren tidlig Knutsen for å ha angrepet Santos.

Fredag ble det blankt avfeid av Glimt, som beskyldte italienerne for å spre usannheter. Knutsen har forklart at han forsvarte seg da Santos tok kvelertak på ham. Glimt har varslet at klubben vil politianmelde Romas keepertrener.

Roma opplyser at deler av klubbledelsen og medlemmer av støtteapparatet ble værende på Aspmyra til kvart på ett om natten for å bistå Uefa og lokalt politi med «alle detaljer om hva som skjedde i området utenfor garderobene etter kampslutt».

Det europeiske fotballforbundet bekreftet tidligere fredag at det er åpnet disiplinærsak. En egen etterforskningsleder er utpekt.

Bodø/Glimt har anklaget Roma for systematisk dårlig oppførsel før, under og etter torsdagens europacupoppgjør. Tabellfemmeren i Italia understreker på sin side at de «alltid har opptrådt på en måte som ivaretar verdier for fair play og god sportsånd på og utenfor banen».

«Det er de samme prinsippene vi håper å vise i neste ukes returkamp», står det til slutt i Romas uttalelse.

(©NTB)