Menu
Lange køer og tomme hyller på Kiwi torsdag. Fredag er forholdene bedret. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Roligere i matbutikkene fredag

Norgesgruppen melder om fortsatt større pågang enn vanlig, men det er roligere tilstander fredag enn det var på torsdag i matbutikkene.

Av NTB | 13.03.2020 16:17:14

Fritid: – Folk har tillit til at dagligvarebransjen i Norge fortsetter å fungere, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norgesgruppen, Per Roskifte.

Han forteller at systemet deres jobber på spreng for å fylle opp hyllene etter torsdagen. Ikke alle deler av Norgesgruppen opplevde hamstring etter regjeringens kunngjøring av tiltak for å bekjempe koronaviruset. Kjedens storkiosker opplevde for eksempel mye lavere omsetning enn vanlig.

Coop forteller at mange butikker har opplevd rekordomsetning, men understreker at det vil jevne seg ut. I dag er det fortsatt travelt også i deres butikker.

– Det er fortsatt mye kunder i dag, men samtidig er det mindre varer enn vanlig. Det er lov å håpe at de som hadde mest panikk handlet seg ferdig i går, sier kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen.

– Noen butikker har opplevd å ha tilstrekkelig med varer, andre har opplevd store mangler, sier Roskifte.

Både Norgesgruppen og Coop understreker at folk har et ønske om å handle inn i et litt lengre perspektiv enn det som har vært vanlig i Norge, men understreker at hamstring vil føre til problemer for bransjen.

– Det som er et problem er når folk handler hermetikk for kanskje flere år av gangen, sier Kristiansen.

(©NTB)

Flere nyheter: