reklame for Utvik Autoservice
Menu
Banene og tribunene i Roland-Garros ligger øde i dagene da verdens gjeveste grusturnering egentlig skulle avvikles, men arrangøren håper å slippe inn et begrenset antall tilskuere når den utsatte turneringen avvikles i høst. Foto: Michel Euler, AP / NTB scanpix

Roland-Garros planlegger kamper med tilskuere

Arrangøren av tennisturneringen Roland-Garros, som er utsatt til september, insisterer på at planen fortsatt er å ha tilskuere på tribunene.

Av NTB | 27.05.2020 20:02:54

Sport: Grusturneringen skulle egentlig nærmet seg halvspilt, men på grunn av viruspandemien ble det tidlig avgjort at den ikke kunne spilles som oppsatt. Den ble utsatt fire måneder og har nå 20. september som startdato.

Alle som hadde kjøpt billett fikk pengene refundert, og dermed regnet de fleste med at planen var å gjennomføre turneringen foran tomme tribuner. Det ble onsdag tilbakevist av direktøren i Frankrikes tennisforbund.

– I høst vil vi gjennomføre Roland-Garros med en tilskuerkapasitet som tillater sosial distanse på tribunene, sa Jean-François Vilotte til AFP.

Det er nedsatt en arbeidsgruppe med representanter for idretts- og utenriksdepartementet, helsemyndighetene og tennisforbundets ledelse.

– Målet er å ha publikum, men dersom omstendighetene tilsier det kan vi også gjennomføre turneringen for lukkede dører, sier Vilotte.

Det har ikke vært arrangert tennisturneringer siden mars. Så langt er alle turneringer til begynnelsen av august utsatt eller avlyst.

(©NTB)

Flere nyheter: