Menu
Mons Røisland med sølvmedaljen fra Big Air-finalen i snowboard. Foto: Jae C. Hong, AP / NTB

Røisland fikk Big Air-sølvet: – Magisk!

En svært fornøyd Mons Røisland fikk sin sølvmedalje under seiersseremonien for snowboardkjørernes Big Air-konkurranse i Beijing.

Av NTB | 15.02.2022 13:41:24

Kuriosa og kjendiser: 25-åringen bidro til den nest beste norske medaljefangsten på en OL-dag noensinne, og noen timer senere fikk han det synlige beviset på sin prestasjon. Sølv var ikke nederlag for Røisland, som gjorde et lite jubelhopp oppe på seierspallen og løftet armene i triumf.

– Det føles helt magisk. Den er tung og god, en kul medalje. Jeg er veldig fornøyd med den. Den henger høyt, og den smaker så godt som den kan smake. Det føles som gull, sa Røisland til Discovery.

Han ble overøst med meldinger etter finalen.

– Jeg har pratet med kjentfolk og fått hyggelige meldinger. Jeg setter veldig pris på det, på alle som viser kjærlighet.

Canadiske Max Parrot hadde allerede fått sin bronsemedalje og vist at han satte pris på den, men aller gladest var gullvinner Su Yiming. Den kinesiske 17-åringen jublet vilt på pallen, og Røisland og Parrot applauderte varmt for sin overmann før Kinas nasjonalsang ble spilt for sjette gang under en medaljeseremoni i Beijing-lekene.

– Da jeg sto på pallen sammen med de sinnssykt gode kjørerne, så jeg vennene mine, trenerne, tilhengerne. Dette er noe jeg har drømt om siden jeg var ti år. Det føles utrolig. Jeg har trent så hardt, og nå har jeg dette gullet, sa Su til Discovery.

– Denne kvelden kommer til å bli gal. Nå skal vi feire!

Som alle utøvere i OL måtte han ta medaljen fra et brett og henge den om sin egen hals. Han grep i den og ristet godt før han lente hodet tilbake og slapp ut et jubelrop.

De frivillige som utgjør publikum filmet ivrig med mobilene mens Su ble hedret. Medaljevinnerne omfavnet hverandre etter seremonien.

(©NTB)