Menu
Marte Olsbu Røiseland fikk tid til å feire med det norske flagget på vei inn til mål i Ruhpolding. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Røiseland strålte i siste OL-test: – Perfekt løp

Marte Olsbu Røiseland seiret nok en gang på søndagens skiskytterjaktstart i tyske Ruhpolding. Froland-løperen traff samtlige blinker på veien.

Av NTB | 16.01.2022 13:51:35

Sport: Røiseland viste prov på kjempeform før OL. Hun gikk et nærmest knirkefritt løp med fire fulle hus og raskt tempo i løypa.

Det var mer enn godt nok til å ta igjen ledende Elvira Öberg, som kapret 2.-plassen foran søsteren Hanna Öberg. Røiselands seiersmargin var på 20,8 sekunder.

– Jeg er så glad, det var et perfekt løp! Jeg har aldri lykkes i Ruhpolding. Nå kan jeg virkelig krysse av lista på at jeg har klar det. Det føles skikkelig godt, sa Røiseland til NRK etter seieren.

Nå er OL i februar det neste på programmet for Røiseland.

– Dette tar jeg med meg inn mot OL. Deilig at dette var siste løpet før vi reiser. Det smaker veldig godt, sa hun.

Tiril Eckhoff valgte å stå over søndagens jaktstart for å forberede seg til OL. Hun hadde uansett et dårlig utgangspunkt etter svak skyting på onsdagens sprint.

Ingen andre norske utmerket seg nevneverdig. Karoline Erdal ble nest beste norske på 17.-plass etter to bom på standplass.

Öberg bommet én gang på første skyting, og dermed kunne Røiseland ta henne igjen med fullt hus. Med fem blinkskudd gikk Røiseland ut 2,2 sekunder bak Öberg, og de to favorittene gikk samlet inn til andre skyting.

Der ble resultatet det samme som på første skyting: én bom fra Öberg og fem treff fra Røiseland.

Fullt hus ble det også på tredje skyting, som gjorde at Røiseland holdt avstanden ned til en flokk av svenske skiskyttere med søstrene Öberg i spissen.

Siste skyting gikk også knirkefritt for Røiseland, som enkelt kunne gå inn til nok en seier på jaktstart.

Seieren var Røiselands 15. i verdenscupen totalt. Seks av dem har kommet denne sesongen (fire i jaktstart, to i sprint).

Røiseland startet 21,6 sekunder bak ledende Elvira Öberg. Svensken vant onsdagens verdenscupsprint, men Røiseland brukte ikke lang tid på å ta igjen det tapte.

(©NTB)