reklame for Sheiken Bowling
Menu
Marte Olsbu Røiseland avbildet under fjorårets sesongåpning for skiskytterne på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB

Røiseland i tidsnød etter helvetesild – står trolig over sesongstarten

Marte Olsbu Røiseland (31) fikk oppkjøringen spolert av sykdom. Skiskytterdronningen vet ikke når hun blir konkurranseklar.

Av NTB | 27.10.2022 11:51:04

Sport: Det innrømmer hun i et større intervju med NRK. Røiseland måtte i september stå over NM i rulleskiskyting etter å ha pådratt seg helvetesild.

– Man vet ikke 100 prosent når kroppen vil fungere igjen, selv om jeg har troen på det. Det har jeg ikke testet ennå. Den uvissheten har vært vanskelig denne høsten, sier hun.

Blodprøvene har i det siste vist gode verdier. Likevel har ikke Røiseland følt seg pigg.

– Selv om jeg hadde en veldig forsiktig opptrappingsplan sist, så begynte jeg kanskje litt for hardt. Det gjorde at jeg måtte begynne på nytt igjen. Akkurat nå har jeg ikke tid til å begynne på nytt, hvis jeg skal ha håp om å kjempe om medalje i VM i Oberstdorf, forteller hun.

Verdenscupen går i gang i Kontiolahti i slutten av november. To uker før er det nasjonal åpning på Sjusjøen, men den går trolig uten Røiseland. Fortsatt trener hun lite og med lav intensitet.

– Jeg tror ikke jeg har noe å stille opp med i det hele tatt. Når du går konkurranser, da går du maks. Det er jeg ikke i nærheten av.

Sist sesong ble Røiseland sammenlagtvinner i verdenscupen (fem enkeltseirer) og stor medaljegrossist i Beijing-OL (tre gull og to bronse).

(©NTB)

Flere nyheter: