Menu
Det endte med jubel for Marte Olsbu Røiseland (til v.) og de andre norske etter blandet stafett, men hun møtte mange problemer på sin åpningsetappe. Her er hun på pallen med Tarjei Bø, Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø. Foto: Heiko Junge / NTB

Røiseland brakk staven og mistet siktet – vekslet først likevel

Marte Olsbu Røiseland møtte mange problemer på første etappe i blandet stafett, men taklet dem og vekslet likevel i klar ledelse på veien mot norsk gull.

Av NTB | 05.02.2022 11:20:48

Sport: På første skyting måtte hun sette på baksiktet før hun kunne begynne å skyte.

– Baksiktet hadde falt av, men heldigvis hadde de funnet det og lagt det på matta mi. Alle som kan å skyte vet at det er helt umulig uten baksikte, så jeg måtte ta meg tid til å skru det på før jeg kunne begynne serien min, forklarte hun til NTB og andre norske medier.

– Jeg er ganske fornøyd med at jeg klarte å beholde roen og holdt hodet kaldt. Jeg greide å holde fokus selv om jeg tapte tid på det, sa hun.

– Du må treffe på hullet og få skrudd den innpå. Det er ikke noe mysterium at den har skrudd seg ut. På ett eller annet tidspunkt ramler den av. Heldigvis var det noen som fant den, og så ble den lagt på matta til hun kom inn til første skyting, sa Botnan til NTB.

Hvem som fant baksiktet var han ikke helt sikker på.

– Det vet jeg ikke. Noen sa noe om en slovener.

Dermed kan en ukjent slovensk person ha vært en viktig grunn til at Norge til slutt tok OL-gull på stafetten.

– Det kan godt være, sa Botnan, som var veldig imponert over hvordan Røiseland håndterte den trøblete åpningsetappen.

– Det med siktet har jeg aldri opplevd før, og jeg tror kanskje det er første gang jeg har brukket staven også. Jeg mistet ikke skien, iallfall, og det er jeg veldig fornøyd med, sa hun.

Det var også vind og trått føre å slite med, men Røiseland mistet aldri fatningen.

– Stress er den verste fienden. Det var bare å puste med magen og ikke stresse, og jeg føler at jeg løste det ganske greit.

Tross problemene sendte hun Tiril Eckhoff ut på 2. etappe med 16,7 sekunders ledelse. Norge vekslet som nummer fem både etter 2. og 3. etappe, men endte som gullvinner til slutt.

Landslagssjef Per Arne Botnan snakket med en samlet norsk presse om den spesielle situasjonen.

Allerede på første runde brakk Røiseland staven.

(©NTB)

Flere nyheter: