reklame for Sheiken Bowling
Menu
Marte Olsbu Røiseland og ektemannen Sverre Røiseland. Sistnevnte blir nå tysk landslagssjef. Foto: Berit Roald / NTB

Røiseland blir landslagstrener for de tyske skiskytterne

Sverre Olsbu Røiseland er ansatt som ny assisterende landslagstrener for de tyske skiskytterkvinnene.

Av NTB | 26.04.2022 16:00:48

Sport: Det tyske skiforbundet bekrefter ansettelsen av Røiseland som assistent under hovedtrener Kristian Mehringer i en pressemelding onsdag. VG meldte om saken først.

– Tyskland har vært en av de ledende skiskytternasjonene så lenge jeg kan huske. For meg som en ung trener er det derfor spesielt å kunne jobbe med dette laget i verdenscupen, sier Røiseland i pressemeldingen.

– Jeg er bare kjempestolt av Sverre som får en slik mulighet! Å bli hentet til en så stor skiskytternasjon er bare vanvittig stort, og jeg gleder meg veldig på Sverre sine vegne. Så synes det er veldig fortjent, sier kona Marte Olsbu Røiseland til VG.

Røiseland erstatter Florian Steirer i landslagstrenerjobben. Han har hatt jobben de fire siste årene. Nordmannen får nå deler av det sportslige ansvaret for opplegget rundt store skiskytterprofiler som Denise Herrmann.

Røiseland kommer fra jobben som trener for det norske utviklingslandslaget.

På herresiden henter det tyske skiforbundet inn sloveneren Uros Velepec som ny assistenttrener under hovedtrener Mark Kirchner.

– Med Uros og Sverre har vi bevisst tilknyttet oss to internasjonale trenere, sier sportsdirektør for skiskyting, Felix Bitterling.

– Dette er absolutt et uvanlig skritt for tysk skiskyting. Jeg er desto mer glad for at begge hovedtrenerne umiddelbart likte ideen og støttet beslutningen. Jeg er sikker på at de to nye trenerne er svært motiverte og kommer til oss med mange friske ideer, fortsetter han.

Røiselands kontrakt strekker seg fram til etter OL i Italia i 2026.

Kona Marte Olsbu Røiseland har fortsatt ikke bestemt seg for om hun fortsetter karrieren.

(©NTB)

Flere nyheter: