Menu
Oskar Sødal er klar for semifinale i EM. Foto: Javad Parsa / NTB

Roing: Sødal semifinaleklar i EM – flere båter til B-finale

Oskar Sødal vant sitt oppsamlingsheat og er klar for semifinale i lettvekt singlesculler under EM i roing i München. Fire norske båter skal ro B-finale.

Av NTB | 12.08.2022 11:40:43

Sport: Sødal ble nummer fire i kvalifiseringsheatet torsdag, men slo tilbake med god fart på OL-arenaen fra 1972 fredag. Han tok tidlig teten og kontrollerte inn til semifinale.

Dobbeltfireren ved Jan Oscar Stabe Helvig, Jonas Juel, Erik Andre Solbakken og Kristoffer Brun slo Sverige i C-finalen.

Den norske båten kom tidlig bakpå, men med 300 meter igjen hadde de fått opp farten skikkelig og passerte svenskene. Til slutt vant de med en båtlengde.

Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik ble nummer fire i semifinalen i dobbeltsculler og skal ro B-finale lørdag formiddag.

Den norske duoen tok seg torsdag videre fra kvalifiseringsheatene komfortabelt, men må ta til takke med B-finale etter fjerdeplass i semifinaleheatet fredag. Det skilte seks sekunder opp til den siste A-finaleplassen.

Lars Benske og Ask Tjøm skal ro B-finale i lettvekt dobbeltsculler. De måtte ro oppsamlingsheat etter å ha havnet på tredjeplass i kvalifiseringsheatet torsdag.

Fredag fant de heller ikke toppfarten og ble nummer fire. I juni gikk de til topps i verdenscupregattaen i polske Poznan. Det var deres første internasjonale konkurranse sammen.

Lettvektsdobbeltsculleren ved Oda Aagesen og Maia Emilie Lund skal også ro B-finale etter at de havnet sist i sitt oppsamlingsheat. Den finalen går søndag formiddag.

Ole Amund Storlien, Petter Myhre Tufte, Andreas Erichsen Berge og Mathias Foyner Wie havnet sist i oppsamlingsheatet for firere og skal ro B-finale lørdag formiddag. De var i mål 18 sekunder bak den siste finaleplassen.

(©NTB)