Menu
Ask Tjøm og hans makker Lars Benske vant sitt heat i verdenscupen i Luzern. Foto: Javad Parsa / NTB

Roing: Lettvekterne Benske/Tjøm imponerte igjen

Den norske lettvektssculleren med Lars Benske og Ask Tjøm vant sitt heat og er klar for lørdagens verdenscupsemifinale i roing i sveitsiske Luzern.

Av NTB | 08.07.2022 16:16:11

Sport: Lettvekterne vant greit etter en forsiktig start de første tusen meterne. Den siste kilometeren var det ingen som klarte å matche den nye norske «gullbåten». De hadde den beste tiden av samtlige båter i de innledende heatene.

Benske og Tjøm gikk helt til topps i A-finalen i Poznan i juni.

Den norske dobbeltsculleren med Thea Helseth og Jenny Rørvik imponerte også i verdenscupen i Luzern. Aldri har duoen rodd raskere, og de satte uoffisiell norsk rekord med 6.51,35.

Helseth/Rørvik rodde inn til tredjeplass i sitt heat og var et godt stykke bak den rumenske vinnerbåten. De er likevel klare for lørdagens semifinale, og ingen norsk båt har rodd raskere.

Kristoffer Brun/Oscar Helvig var i aksjon for første gang og tok tredjeplassen i sitt heat. Dermed måtte båten ut i oppsamlingsheat senere fredag.

Der kom duoen seg videre til semifinalen med et nødskrik da de endte åtte hundredeler foran New Zealand på 3.-plass. Tsjekkia vant med bare to tideler foran den norske båten.

I toer uten styrmann endte Mathias Wie Føyner/Erling Øyasæter sist i sitt heat og måtte gjennom oppsamling. En 4.-plass der betyr at de skal ro C- eller D-finale.

Martin Helseth tok tredjeplassen i sitt heat i singlesculler. Han fikk senere samme resultat i kvartfinalen og gikk videre. Semifinalene ros lørdag.

Lettvektsdobbeltsculleren med Maia Lund/Oda Aagesen havnet i forsøkene, men gjorde jobben som treer i sin oppsamlingsgruppe. Det holdt til semifinalebillett.

I dobbeltsculler for menn sikret Erik Solbakken/Jonas Juel seg annenplassen i sitt heat og tok seg direkte til semifinale. De var litt over to og et halvt sekund bak den kroatiske vinnerbåten.

Siri Eva Kristiansen i singlesculler endte sist i sitt heat og ble nummer fire i oppsamlingen. Hun skal i helgen ro C-finale.

(©NTB)