Menu
Ask Tjøm og Lars Benske er klar for A-finalen under verdenscupen i Luzern. Foto: Javad Parsa / NTB

Roing: Bare dobbeltsculleren i lettvekt videre til A-finale i Luzern

Lettvektsdobbeltsculleren med Lars Benske og Ask Tjøm fortsetter å imponere og er klare for søndagens A-finale under verdenscupen i sveitsiske Luzern.

Av NTB | 09.07.2022 12:46:09

Sport: Duoen vant verdenscupen i Poznan i forrige måned og har virkelig tatt opp arven etter Kristoffer Brun og Are Strandli.

De hadde en rolig åpning i sin semifinale, men fant etter hvert toppfarten. Ingen matchet deres avslutning den siste kilometeren. Med tiden 6.15,08 var de ett og et halvt sekund foran neste båt. I den andre semfinalen var derimot tidene langt bedre.

Det ble ingen suksess for de andre norske båtene i lørdagens semifinaler. Kristoffer Brun/Oscar Helvig endte på femteplassen i sin semifinale, mens Erik Solbakken/Jonas Juel endte på plassen bak. Dermed blir det B-finale søndag for de to norske dobbeltscullerne.

De norske dobbeltsculleren for kvinner med Thea Helseth og Jenny Rørvik klarte heller ikke å ta seg til A-finalen. De ble nummer fire i sin semifinale. Båten var snaue ett og et halvt sekund unna tredjeplassen og må nøye seg med med B-finale.

Martin Helseth i singlesculler endte sist i sin semifinale og må nøye seg med B-finale også han.

Lettvektssculleren for kvinner med Maia Lund/Oda Aagesen var også sjanseløse til en A-finale. De måtte også ta til takke med sisteplassen i sitt semifinaleheatet og må i B-finale.

I singlesculler for kvinner vant Siri Eva Kristiansen C-finalen etter å ha vært i ledelsen i store deler av løpet sitt.

Toerbåten med Mathias Føyner Wie og Erlng Øyasæter ble nummer fem i sin C-finale.

(©NTB)