Menu
Den norske lettvektssculleren med Ask Tjøm (foran) og Lars Benske i aksjon under verdenscupen i Luzern. Foto: Philipp Schmidli/Keystone via AP / NTB

Roing: Ask Tjøm og Lars Benske med tredjeplass i Luzern

Den norske lettvektsdobbeltsculleren med Ask Tjøm og Lars Benske rodde inn til tredjeplass i verdenscupen i Luzern. De hadde to italienske båter foran seg.

Av NTB | 10.07.2022 11:01:10

Sport: Duoen vant verdenscupen i Poznan i forrige måned og har virkelig tatt opp arven etter Kristoffer Brun og Are Strandli.

De startet svært forsiktig og var nummer seks etter 500 meter. De begynte å avansere og var nummer fem halvveis og 500 meter før mål var de nummer fire. De klarte å avansere til en pallplass i innspurten.

Pietro Ruta og Gabriel Soares vant foran landsmennene Niels Torre og Stefano Oppo.

De øvrige norske båtene var tidlig i aksjon og måtte ro B-finaler. Thea Helseth og Jenny Rørvik tok annenplassen i B-finalen i dobbeltsculler for kvinner og hadde bare Frankrike foran seg.

I lettvekt dobbeltsculler for kvinner tok Maia Lund/Oda Aagesen 2-plassen etter at den spanske båten ble disket og Canada vant.

I mennenes dobbeltsculler ble den nykomponerte båten Kristoffer Brun og Oscar Helvig best av de to norske båtene. Det ble nummer tre, mens Erik Solbakken og Jonas Juel ble nummer fem.

Martin Helseth endte på femteplassen i B-finalen i singlesculler for menn.

(©NTB)

Flere nyheter: