reklame for Sheiken Bowling
Menu
Primoz Roglic forsvarte ledertrøya på nest siste etappe i Vuelta a España, etter å ha blitt utfordret av Richard Carapaz i den siste, stupbratte stigningen. Foto: Alvaro Barrientos, AP / NTB

Roglic ble utfordret, men sikret Vuelta-seieren

Richard Carapaz angrep 2 kilometer før mål på den siste tøffe etappen i Vuelta a España og truet med å ta ledertrøya fra Primoz Roglic, men greide det ikke.

Av NTB | 07.11.2020 17:23:12

Sport: Ecuadorianeren tråkket til i den bratte motbakken og parkerte Roglic, som først tapte sekunder nesten med hvert tråkk. Sloveneren måtte ta ut alt han hadde for å unngå å miste de 45 sekundene han ledet med.

Etterpå avdramatiserte han det som en stund så ut til å skulle bli et dramatisk lederskifte.

– Det er bra med spennende avslutninger, men jeg hadde nok igjen til å vite at det burde holde om jeg kjørte i mitt eget tempo og ikke lot meg lokke til å prøve å følge ham, sa Roglic.

Lagkameraten Lennard Hofstede slapp seg ned og hjalp ham så lenge han orket. Den siste kilometeren fikk Roglic god hjelp av ryggen til Movistar-rytterne Marc Solér og Enric Mas.

Carapaz tråkket inn til 8.-plass på etappen, 2.35 minutter bak den franske etappevinneren David Gaudu. Roglic slet seg inn til 10.-plass og tapte bare 21 sekunder. Dermed kan den slovenske Jumbo-Visma-rytteren forberede seg på å hylles som sammenlagtvinner i Madrid søndag.

Han er 24 sekunder foran Carapaz og 47 foran briten Hugh Carthy før sjarmøretappen til hovedstaden. Også Carthy tråkket fra Roglic mot slutten lørdag, men slo ham bare med seks sekunder.

Gaudu kom til mål lørdag i ensom majestet som eneste gjenværende fra et brudd på over 30 ryttere. Han tok sin annen etappeseier i årets Vuelta.

Søndag ender den siste etappen i årets siste verdenstourritt trolig med en ny massespurt, før Primoz Roglic kan feire sin annen strake sammenlagtseier i Vuelta a España.

– Jeg hadde ikke kontroll hele tiden, men jeg holdt hodet kaldt. Hofstede ga meg god hjelp hver eneste meter så lenge han orket. Hele laget gjorde en god jobb, og nå er jeg superglad. Det er en flott måte å avslutte sesongen, sa Roglic.

Dermed unngikk Roglic en gjentakelse av marerittet fra september, da han mistet ledertrøya i Tour de France på den siste vanskelige etappen. Da var det landsmannen Tadej Pogacar som knuste ham på en tempoetappe.

(©NTB)

Flere nyheter: