Menu
Primoz Roglic vant i Baskerland mandag. Foto: Jean François Badias / AP / NTB

Roglic åpnet best i Baskerland – Leknessund godt med

Primoz Roglic vant en tett duell mot Remco Evenepoel og gikk seirende ut av tempoetappen som innledet sykkelrittet Baskerland rundt mandag.

Av NTB | 04.04.2022 17:49:30

Sport: Andreas Leknessund er eneste norske deltaker i det spanske etapperittet. Tromsøværingen leverte en solid åpning og ble nummer 43. Han var slått med 40 sekunder av Roglic.

Tempoetappen med start og mål i Hondarribia var på kun 7,51 kilometer.

På forhånd var den belgiske stjernen Evenepoel og fjorårsvinner Roglic fremhevet som de fremste favorittene. Kampen om seieren sto til slutt også mellom dem.

Roglic var sistemann gjennom løypa og lå innledningsvis marginalt etter Evenepoel. Mot slutten tok imidlertid den slovenske sykkelstjernen fram kjempekreftene og la Evenepoel fem sekunder bak seg i mål.

– Jeg klarte å nyte dette. Jeg er kjempeglad for å vinne. Det var en superteknisk tempo, med mange krappe svinger, sa Roglic etter målgang.

Italienske Rémi Cavagna, lagkamerat med Evenepoel i QuickStep-laget, ble tredjemann på åpningsetappen. Han var slått med 16 sekunder.

For Andreas Leknessund er det kort vei opp til topp ti etter åpningsetappen. Tromsøværingen ble i tillegg beste DSM-rytter mandag, hvilket kan bety at laget vil kjøre for et sterkt sammenlagtresultat for nordmannen i dagene som kommer.

Tirsdag fortsetter Baskerland rundt med en kupert etappe. Tross noen stigninger underveis, er det muligheter for samlet spurt.

(©NTB)