Menu
Sikkerhetskontroll i forbindelse med en ishockeykamp mellom Djurgården og Rögle i 2015. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB

Rögle-fansen politianmeldt for nazistiske sanger

SHL-klubben Rögles supportere er i trøbbel etter å ha ytret en rekke nazistiske rop foran lørdagens ishockeyderby mot Malmö.

Av NTB | 11.10.2021 12:37:52

Sosiale forhold: Kommunepolitiet i Ängelholm har tatt tak i saken etter å ha blitt gjort oppmerksomme på videomateriale av episoden. Foran lørdagens kamp gikk Rögle-supportere gjennom byen Ängelholm og ropte slagord som blant annet hyllet nynazisten og politidrapsmannen Jackie Arklöv samt «sieg heil».

Rögle BK reagerer kraftig på aksjonen og tar avstand fra det som ble ropt av lagets supportere.

– Rögle BK tar kraftig avstand fra de setningene som en gruppe personer ytret under marsjen til arenaen. Ordene som ble ytret, er så langt fra klubbens verdier og fra det vi står for som klubb, skriver klubben.

Fredrik Henriksson i Ängelholm-politiet sier til Kvällsposten at politiet har samlet inn videomateriale fra marsjen, og at de gjerne tar imot mer fra publikum.

– Vi har opprettet en anmeldelse om hets mot en folkegruppe med bakgrunn i det som ble spredt digitalt. Alt som kan hjelpe oss å identifisere de skyldige til dette lovbruddet, er vi interessert i, sier Henriksson.

(©NTB)