reklame for Sheiken Bowling
Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

– Rogfast-utsettelse uforståelig

Terje Halleland fra Ølensvåg er fraksjonsleder for FrP i Transport- og kommunikasjonskomiteen. Han er sterkt kritisk til det siste utspillet om å utsette byggetiden av Rogfast med to år.

Av Egil M Solberg | 21.01.2022 20:07:12

Rogfast: Nylig ble det kjent at regjeringen også skal se på planer for å redusere veistandarden fra fire til to felt på deler av Hordfast, for å kutte kostnader.

– Jeg husker da det var snakk om sju års byggetid for Rogfast. Nå kan det bli 12 år. Dette er svært vanskelig å forstå, sier stortingsrepresentant Terje Halleland (Frp) til Aftenbladet.

Tor Geir Espedal har en lang karriere bak seg i Statens vegvesen og har ledet byggingen av både Rennfast og Ryfast, samt for oppstarten av Rogfast.

Nå er han pensjonist og kan si hva han personlig mener.

– Jeg synes det er forbasket irriterende at Rogfast-prosjektet skal bli påtvunget en modell som er veldig konservativ når det gjelder beregning av byggetid. I min tid som prosjektleder for Rogfast brukte vi erfaringstall fra Ryfast, fordi det er de samme bergartene der, sier Espedal til avisa.

En utsettelse vil samlet også øke kostnadene, blant annet i forhold til finanskostnadene.

Halleland varsler ifølge avisa at han nå vil stille et skriftlig spørsmål til samferdselsministeren.

– Hva er det som skjer? Det virker veldig rart at Vegvesenet kommer opp med en ny bransjestandard når dette ikke ble opplyst om i stortingsbehandlingen. Jeg vil følge saken opp og undersøke hva slags handlingsrom vi har, sier Halleland til avisa.

Flere nyheter: