fbpx
Menu
FOTO: Terje Halleland (Frp) Stortinget.

Rogfast blir gjennomført etter evaluering

Det har dukket opp situasjoner i Rogfast-prosjektet som nå må følges opp videre. - Dette er et av Norges mest lønnsomme prosjekter og prosjektet vil bli gjennomført, sier Terje Halleland (FrP).

Av Egil M Solberg | 08.11.2019 15:53:35

Rogfast: Det har dukket opp situasjoner i prosjektet som må følges opp videre.

– Det er likevel ingen som betviler viktigheten og betydningen prosjektet har for hele Vestlandet. Dette er et av Norges mest lønnsomme prosjekter, og det kommer det også til å være etter en gjennomgang, sier Halleland.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (FrP) har i ettermiddag sendt ut en pressemelding. Det må ikke herske noen tvil at Rogfast er et prosjekt som kommer til å bli fullført, uttrykker han.

– E39 Rogfast er et viktig prosjekt for å knytte sammen bo- og arbeidsregioner på Vestlandet, og skal bygges. Statens vegvesen skal derfor snu alle steiner for å finne løsninger som kutter kostnader slik at prosjektet kan gjennomføres, sier
samferdselsministeren.

Tidligere i år valgte Statens vegvesen å avlyse den første av tre tunnelkontrakter på prosjektet E39 Rogfast fordi tilbudet fra entreprenørene var vesentlig dyrere enn forventet.

Kontrakten var utbygging av tunnelarm ut til Kvitsøy.

Statens vegvesen mener nå at usikkerheten og risikoen ved hele prosjektet er større enn tidligere antatt, og at hele prosjektet kan bli vesentlig dyrere enn først antatt.

– Statens vegvesen skal nå arbeide for å finne løsninger som kan kutte i kostnadene i prosjektet. Det viktige for oss er å bygge Rogfast slik at folk og næringsliv får en enklere og tryggere hverdag. Da skal ingenting være uprøvd, sier samferdselsministeren.

Statens vegvesen legger nå opp til en omfattende gjennomgang av prosjektet.

Kostnadssparende tiltak, gjennomføringsstrategi og forutsetninger for finansieringsopplegget blir vurdert på nytt.

– Vi vet ikke hvor lang tid dette kommer til å ta. Det viktigste er at vi reduserer risikoen i prosjektet og får kostnadene under kontroll, sier Dale.

Flere nyheter: