Menu
Torbjørn Røe Isaksen kan komme til å stille som lederkandidat i Høyre. Her taler han til Høyres landsmøte i fjor høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Røe Isaksen vurderer å stille som lederkandidat i Høyre

Torbjørn Røe Isaksen vurderer å stille som lederkandidat når Erna Solberg en dag går av. Samtidig sier han at han gjerne skulle ha fortsatt som næringsminister.

Av NTB | 10.02.2020 12:16:16

Politikk: – Jeg må bestemme meg for om jeg har det i meg til å satse for fullt og helt i fire nye år, fra 2021. Og det blir også et valg om jeg da er klar for større oppgaver, sier Torbjørn Røe Isaksen (H) i et intervju med Telemarksavisa.

Han sier til lokalavisen at han nå tenker på hva han skal gjøre videre. I det ligger både tanken på å gå ut av rikspolitikken, og muligheten for å bli leder i Høyre når Erna Solberg en dag går av.

– Erna sitter så lenge hun vil. Og selv om vi ikke skulle få flertall ved valget i 2021, så kan hun fortsette som partileder. Hun er mer populær enn partiet. Men jeg tenker over det å kunne bekle vervet når jeg nå er i tenkeboksen, sier Isaksen.

For drøye to uker siden fikk Isaksen ny jobb, da han gikk fra å være næringsminister til å bli arbeids- og sosialminister. Han sier til Telemarksavisa at han gjerne ville fortsette som næringsminister.

– Det var jo ikke sånn at jeg ringte Erna Solberg og ba om å få bytte departement. Men Næringsdepartementet ble forhandlet bort da regjeringen skulle gjøre endringer etter at Fremskrittspartiet gikk ut. Jeg skulle gjerne fortsatt i <næringsdepartementet. Men det er også alltid spennende å starte på et nytt felt, sier Isaksen.

(©NTB)

Flere nyheter: