Menu
Tidligere arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen er ansatt som samfunnsredaktør i E24. Men Karantenenemnda har vedtatt at han i en periode får saksforbud for alt som berører hans tidligere fagfelt som statsråd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Røe Isaksen får saksforbud av Karantenenemnda

Tidligere arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen får som E24-redaktør i en periode ikke lov til å involvere seg i saker der hans tidligere departement er involvert.

Av NTB | 18.01.2022 08:36:29

kultur og underholdning: Karantenenemnda har vedtatt at Røe Isaksen får saksforbud fram til midten av april, skriver E24.

Like før jul ble det kjent at den tidligere statsråden blir samfunnsredaktør i E24, hvor han blant annet skal skrive kommentarer og analyser om norsk økonomi og næringsliv. 43-åringen har sågar meldt seg ut av Høyre.

Men en slik overgang fra arbeids- og sosialminister til samfunnsredaktør i E24 «kan være egnet til å svekke tilliten til forvaltningen» dersom Røe Isaksen ikke tillegges et saksforbud på et halvt år etter å ha sittet i regjering. Røe Isaksen har anket beslutningen.

– I tråd med mulighetene i regelverket har jeg bedt Karantenenemnda vurdere saken på nytt. Det kan også være klokt all den tid nemnda meg bekjent ikke har behandlet saker om overgang til pressen tidligere, sier Røe Isaksen.

Ansvarlig redaktør Lars Håkon Grønning i E24 er sterkt kritisk til Karantenenemdas vedtak, som han betegner som uforståelig.

– Ved å forsøke å legge føringer for hvordan Røe Isaksen skal utøve sitt virke som redaktør, griper de inn i en helt sentral del av pressens samfunnsoppdrag, nemlig kritisk journalistikk mot staten selv, skriver han i en kommentar.

(©NTB)

Flere nyheter: