reklame for Utvik Autoservice
Menu
Torbjørn Røe Isaksen (H) sier at han og finansmann Nicolai Tangen ikke er venner. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Røe Isaksen ba Tangen invitere USAs ambassadør

Finansmann Nicolai Tangen inviterte USAs norgesambassadør til sitt seminar etter forslag fra statsråd Torbjørn Røe Isaksen. Isaksen avviser vennskap med Tangen.

Av NTB | 22.04.2020 22:02:36

Politikk: Torbjørn Røe Isaksen (H) foreslo at Nicolai Tangen skulle invitere Kenneth Braithwaite, USAs ambassadør til Norge, ifølge VG. Ambassadøren takket ja.

«Håper du ikke synes dette er frekt, men om mulig kan du/dere jo vurdere å sende ham en invitasjon i siste liten. Han er en god venn av og støttespiller for Norge», skrev den daværende næringsministeren til Tangen – én uke før statsråden reiste på det omdiskuterte seminaret i Philadelphia, hvor Tangen dekket alle utgifter.

VG har fått innsyn i tre nye epost-utvekslinger mellom Tangen og Isaksen.

Ifølge Isaksen var ambassadøren en viktig mann å bli kjent med for en næringsminister.

– Han hadde gode kontakter inn mot Trump-administrasjonen, var lydhør for norske argumenter i handelsspørsmål og var opptatt av å formidle norske synspunkter hjem til USA, sier Isaksen blant annet til VG.

De to har møttes tre ganger – i filosofiprofessor Henrik Syses bursdag, i London i 2016, og sist på det nå mye omtalte USA-seminaret i 2019. Isaksen er tydelig på at han og Tangen ikke er venner.

– Vi har ingen privat kontakt og har heller aldri hatt det, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: