reklame for Sheiken Bowling
Menu
Bjørnar Moxnes i Rødt vil at toppledere med millionlønn selv må ta regningen for det mye omtalte Tangen-seminaret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rødt vil at offentlige toppledere må betale Tangen-seminar av egen lomme

Rødt vil at offentlige toppledere med millionlønn selv må ta regningen for det mye omtalte Tangen-seminaret i USA. Partiet vil fremme forslaget for Stortinget.

Av NTB | 27.04.2020 19:17:29

Økonomi og næringsliv: Flere av de offentlige lederne som fikk påspandert det luksuriøse arrangementet, har varslet at arbeidsgiver nå vil ta regningen, men ifølge Nettavisen vil Rødt fremme forslag i Stortinget om at topplederne i staten må betale selv på grunn av det Rødt mener er brudd på reglene.

– De aller fleste som jobber i offentlig sektor må forholde seg til regelen om å finne rimelige alternativer ved reising i jobbsammenheng. Det at flere av dem som deltok på Tangens luksusarrangement tilhører makteliten, betyr ikke at reglene ikke gjelder for dem, og at skattebetalerne skal finansiere luksusgodene deres, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Fem deltakere på arrangementet var toppledere i offentlig sektor med mer enn én million i årslønn: Munch-direktør Stein Olav Henrichsen, FN-ambassadør Mona Juul, statsråd Torbjørn Røe Isaksen, NUPI-direktør Ulf Sverdrup og avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad.

Rødt-forslaget vil bety at de fleste av topplederne må betale 48.000 kroner fra egen lomme for brudd på reglene. Unntakene er Røe Isaksen (12.500 kroner) og FN-ambassadør Mona Juul (17.500).

(©NTB)

Flere nyheter: