fbpx
Menu
Vi har inngått et valgteknisk samarbeid med SV og Rødt, sier påtroppende fylkesordfører Marianne Chesak (Ap), i en pressemelding. FOTO: YouTube

Rødt og SV får makt i fylkestinget

Ett medlem og varamedlem til fordeling på de to partiene Rødt og SV i alle hovedutvalgene. Det er avtalen i den nye koalisjonen ledet av Arbeiderpartiet i Rogaland.

Av Egil M Solberg | 22.09.2019 21:23:25

Politikk: Posisjonen i det nye fylkestinget har inngått et valgteknisk samarbeid med SV og Rødt.

– Jeg er veldig glad for at vi har inngått et valgteknisk samarbeid med SV og Rødt, sier påtroppende fylkesordfører Marianne Chesak (Ap), i en pressemelding.

Det er Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet de Grønne og Venstre som nå utgjør det nye fylkestinget.

I pressemeldingen står opplyses det at det også er inngått et valgtekniske samarbeidet med SV og Rødt.

– Samarbeidet gir oss en mulighet til å være med på å styrke næringsutviklingen og påvirke den nødvendige omstilling slik at vi får en mer bærekraftig fylkeskommune, sier Heidi Bjerga (SV) i pressemeldingen.

Leder i Rødt Rogaland, Sara Nustad Mauland, sier følgende:

– For oss i Rødt er det viktig å kunne omsette den fantastiske veksten vi har opplevd i år i politisk innflytelse samtidig som vi sikrer at partier som har en politikk vi er enig med får også får posisjoner. Gjennom dette samarbeidet får vi mulighet til å delta i viktige utvalg og jobbe med saker som betyr mye for velgerne våre: Samferdsel, et godt kollektivtilbud og en god videregående skole i hele fylket, sier hun.

Flere nyheter: