Menu
Rødt-leder Bjørnar Moxnes under en spørretime i Stortinget nylig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Rødt-leder Moxnes vil binde Vedum og Støre til masta

Partiet Rødt vil ha en forpliktende samarbeidsavtale dersom det blir et regjeringsskifte etter valget til høsten.

Av NTB | 13.01.2021 20:53:20

Politikk: – Rødt vil sikre at stortingsvalget ikke bare blir et regjeringsskifte, men også et politisk retningsskifte – et vendepunkt i kampen mot Forskjells-Norge, sa partileder Bjørnar Moxnes på en pressekonferanse onsdag kveld.

– Derfor vil vi ha et reelt samarbeid med andre partier. Både for å presse fram den forandringen folk vil ha og stenge døra for høyrepartiene sånn at viktige saker avgjøres på venstresida, fortsatte han.

– Skal vi få til dette, må vi binde Vedum og Støre til masta. Og det gjør vi best gjennom en samarbeidsavtale, slo Rødt-lederen fast.

Bakgrunnen for pressekonferansen onsdag var en rapport laget av en arbeidsgruppe i partiet. Moxnes understreker at gruppa ikke har tatt stilling til hvilke politiske krav Rødt skal prioritere i eventuelle forhandlinger med en ny regjering. Dette er noe landsstyret og sentralstyret må vedta, opplyser han.

– Vi samarbeider godt fra sak til sak i Stortinget i mange kommuner, men noe annet er å ha en formalisert samarbeidsavtale, sier hun.

Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum har takket nei til kanalens ønske om intervju om Rødts strategi.

Moxnes sier han vil hindre at en ny regjering kjører slalåm i Stortinget «og gir borgerlige partier avgjørende innflytelse i viktige saker som profittfri velferd, klima- og næringspolitikk og skattepolitikk».

Overfor NRK peker partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet at hennes parti og Rødt står langt fra hverandre.

Flere nyheter: