Menu
Statsminister Erna Solberg besøkte Røde Kors med president Robert Mood til stede og Kjersti Løvik, landsrådsleder i Røde Kors Hjelpekorps, på videolink. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Røde Kors varsler lavere beredskap i påskefjellet

Røde Kors flytter beredskapen fra fjellet og varsler derfor lengre responstid i påsken.

Av NTB | 01.04.2020 13:32:16

Fritid: Røde Kors bemanner 20 av de 150 vaktstasjonene de pleier å ha i fjellet i påsken.

– I en normal påske flytter vi beredskapen til fjellet. Det er tradisjonelt der nordmenn feirer påske. I år er mesteparten av påskeberedskapen der folk vil være – hjemme i egen kommune, sa landsrådsleder Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps under en pressekonferanse onsdag.

Det bety lengre responstid i fjellet.

– Det er viktigere enn noen gang at du har med utstyret du trenger for å ta vare på deg selv og andre, sa hun.

– Mange nordmenn tror at de kan sette seg over smittevernregler og forstår ikke alvoret i situasjonen., sa hun.

Hun oppfordret dem til å se på resten av samfunnet.

Hun oppfordrer også folk til å gå turer de mestrer.

– Ta de korte turene istedenfor de lange akkurat nå. Det er beredskap i fjellet, men det er egentlig sånn at vi bør ha den til dem som blir syke av andre ting, sa Solberg.

Også statsminister Erna Solberg (H) deltok på pressekonferansen. Hytteforbudet har dempet presset på beredskapen i fjellet mye, mener hun. Statsministeren hadde en klar melding til dem som eventuelt ønsker å utfordre forbudet.

– Det er ikke et forferdelig stort offer å være hjemme. Jeg vet at nordmenn er opptatt av egen frihet og selvstendighet, men dette er tiden for å vise samhold, sa hun.

(©NTB)

Flere nyheter: