Menu
Frivillige fra Beiarn Røde Kors bisto politi og forsvarspersonell inn til stedet der et amerikansk militærfly styrtet fredag. Foto: Beiarn Røde Kors / NTB

Røde Kors var ved ulykkesstedet i natt: – Det var en meter sikt, snø og storm

Beiarn Røde Kors bisto politiet inn til det styrtede flyet i Nordland natt til lørdag. Lokallagslederen forteller om svært krevende værforhold.

Av NTB | 19.03.2022 13:34:38

Politikk: – Det var en spesiell natt, det var ordentlig uvær. Vi var fem stykker som kjørte inn mot skadestedet. Det var en meter sikt, snø og storm i fjellet. Jeg tipper det var vindkast på 30–40 meter per sekund. Når det blåser sånn, så er det vanskelig å stå oppreist, sier leder i Beiarn Røde Kors Ørjan Kristensen til VG.

Totalt var fem scooterførere fra Røde Kors med på oppdraget der de skulle ta seg inn til det amerikanske militærflyet som styrtet fredag. Lørdag morgen ble det bekreftet at alle de fire om bord omkom i styrten.

Kristensen sier at skadestedet ligger i et område som er svært vanskelig å ta seg fram i.

I løpet av natten bisto Røde Kors både politiet og forsvarspersonell inn til der flyet styrtet. Kristensen vil ikke si noe om hvordan selve skadestedet så ut.

– Jeg er usikker på om det er mulig å ta seg inn til skadestedet før søndag. Været nå er enda verre enn da vi var ute i natt, sier Kristensen.

(©NTB)

Flere nyheter: