reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna, sier det haster med å få barna ut av Moria-leiren. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Røde Kors om Moria-løsning: – Det haster for barna

Røde Kors er glad for at regjeringspartiene er enige om å hente asylsøkere fra overfylte lleireri Hellas, men sier det haster for barna.

Av NTB | 26.05.2020 11:33:06

Politikk: Regjeringen vil hente asylsøkere fra overfylte lleireri Hellas, forutsatt at 8–10 andre land gjør det samme.

– Det er positivt at regjeringen nå tar et steg videre. Men 14 europeiske land har allerede forpliktet seg, og vi har ikke tid til å vente på at de gjør alvor av sine løfter, sier Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna til NTB.

– Det haster for barna, og dette må skje nå. Situasjonen i Moria og de andre leirene på de greske øyene er alvorlig. Barns grunnleggende rettigheter om å være trygg, lære og få nødvendig helsehjelp krenkes daglig, sier Lange.

Hun sier Røde Kors forventer at Norge henter et større antall barnefamilier og enslige mindreårige til landet.

– Norge har kapasitet til å bidra. Vi har tidligere god erfaring med å hente personer fra Hellas og Italia, og det kommer nå svært få asylsøkere til landet. I tillegg har vi sett at mange kommuner har signalisert at de er klare til å bosette asylsøkere, sier generalsekretæren.

(©NTB)

Flere nyheter: