reklame for Utvik Autoservice
Menu
Generalsekretær Bernt G. Apeland i Norges Røde Kors. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Røde Kors øker beredskapen i sommer

Røde Kors forventer at flere nordmenn legger sommerferien i norsk natur på grunn av koronarestriksjonene og øker beredskapen.

Av NTB | 20.06.2020 15:34:19

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi forbereder oss derfor på mye aktivitet både ved sjøen og på land og vil legge stor vekt på forebyggende arbeid med fjellvett, sjøvett og koronavett, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors.

Lørdag presenterte han sommerberedskapen til Røde Kors for justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) på Bryggen i Bergen.

– Med økende trafikk på land og til sjøs kan redningstjenesten stå foran en krevende sommer med mange hendelser. Regjeringen har derfor bevilget 3 millioner kroner ekstra til Røde Kors for å kompensere for noe av de økte utgiftene de forventer å få, sier Mæland (H).

Den siste uken har flere personer omkommet på grunn av drukning etter å ha badet eller falt i sjøen fra land. Det bekymrer generalsekretæren.

– Det er dessverre for mange som dør under bading eller fall fra brygger og svaberg uten redningsvest, sier Apeland.

I tillegg til å bruke redningsvest minner han om at man må velge turer etter evne og vise koronavett når man ferdes i naturen.

Røde Kors har om lag 5.000 frivillige i 280 hjelpekorps over hele landet.

(©NTB)

Flere nyheter: